Ziua porților deschise, la Teodor Murășanu

Startul primei etape a înscrierilor în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2019 – 2020, se va da în 4 martie. Până în 22 martie, când se va încheia prima etapă a înscrierilor, părinții vor avea timp să decidă unde își vor începe cariera școlară absolvenții grădiniței, copii care vor împlini vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv.

Școala Gimnazială Teodor Murășanu, din Turda  a organizat marți, 26 februarie, o manifestare gen ”Ziua Porților Deschise” pentru a oferi părinților, dar și prichindeilor care vor merge la școală din această toamnă, îndeosebi a celor care locuiesc pe străzile incluse în circumscripția arondată instituției de învățământ de pe strada Dr. Ioan Rațiu, posibilitatea de a vedea de ce condiții din sfera educativă pot beneficia acolo.

Directorul școlii, prof. Gianina Matei, a precizat că în anul de învățământ preuniversitar 2019-2020, la Școla Gimnazială Teodor Murășanu din Turda vor funcționa trei clase pregătitoare, a câte 25 de elevi, fiecare. ”Două clase vor funcționa în localul de pe strada Dr. Ioan Rațiu, iar o clasă în clădirea situată pe strada George Barițiu” a precizat Gianina Matei. Directorul Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu a adăugat că în cazul în care cererile de înscriere vor depăși totalul celor 75 de locuri în clasa pregătitoare, repartizate instituției, se poate obține o suplimentare a locurilor, însă pentru aceasta este nevoie de aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Pe lângă etapa 1, ce se va desfășura între 4 și 22 martie, pentru înscrierea în clasa pregătitoare se va mai desfășura o etapă, din 2 până în 8 aprilie. În cea de-a doua etapă se vor mai face înscrieri numai dacă, după prima etapă au rămas locuri neocupate, a menționat profesoara Gianina Matei, directorul Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu, din Turda.  Părinții își vor putea înscrie copiii în clasa pregătitoare, la sediul Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu, din Turda, în zilele incluse în calendarul celor două etape, de lunea până vinerea, între orele 8-18.

Gianina Matei a mai subliniat că în 2019, în clasa pregătitoare, pe lângă copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august, se pot înscrie și copiii care vor împlini 6 ani din 1 septembrie până în 31 decembrie. În cazul acestora, înscrierea în clasa pregătitoare, cu un an mai devreme, depinde de rezultatul evaluării stadiului de dezvoltare psiho-somatică a copilului. Evaluarea, în astfel de cazuri, o face o comisie, în grădinițele frecventate de copiii respectivi, a precizat profesoara Gianina Matei, directorul Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu, din Turda.

Pe lângă ”cadrele didactice titulare, cu o bogată experiență și dotarea exemplară a claselor” ce oferă garanția ”unei educații la standarde calitative superioare” profesoara Gianina Matei a mai menționat un atu al Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu ce poate cântări decisiv în opțiunea părinților ai căror copii urmează să înceapă școala în anul de învățământ 2019-2020: ”Noi desfășurăm programul de after-school, în care copilul este înscris la solicitarea părinților, împreună cu profesori de la Clubul Copiilor. Astfel, elevii noștri au posibilitatea să activeze, după orele de curs, în cadrul cercurilor de informatică, pictură, limba engleză, etc” a explicat Gianina Matei. Cu excepția cercului de electronică, a cărui dotare nu permite desfășurarea activității decât la Clubul Copiilor, situat în apropierea Școlii Teodor Murășanu și unde copiii vor merge însoțiți de cadrele didactice implicate în desfășurarea programului after-school,  pentru celelalte activități, profesorii de acolo se deplasează la cele două localuri ale școlii, la cel situat pe strada Dr. Ioan Rațiu, respectiv la cel de pe strada George Barițiu, a menționat directorul Gianina Matei.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns