Zilele Viișoarei

În acest an, la Viișoara, Zilele localității vor fi sărbătorite în 8 și 9 septembrie. Manifestările dedicat sărbătoririi Zilelor Viișoarei vor include un simpozion dedicat aniversării a 700 de ani de la prima atestare documentară a localității Viișoara și a unui secol de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, când, prin alipirea Transilvaniei s-a format România modernă. Simpozionul se va desfășura sâmbătă, 8 septembrie, cu începere de la ora 10, la Căminul Cultural din Viișoara.

Sărbătoarea va continua duminică, 9 septembrie, cu oficierea slujbei religioase duminicale și a uneia de pomenire a eroilor Viișoarei, căzuți în luptele din cele  două războaie mondiale.

De la ora 12.30 în centrul localității Viișoara va avea loc o paradă a portului popular, urmată de un spectacol folcloric, al cărui start se va da la ora 16.

Seara se va încheia cu un foc de artificii, programat în jurul orei 21.

În 26 august, administrația publică comunală din Viișoara a organizat sărbătorirea Zilei satului Urca, cea de-a doua localitate ce face parte din comuna clujeană.

Lasă un răspuns