Vector in fabula, premiul I la Festivalul de la Salerno

Trupa de teatru ”Vector in fabula” a Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu din Turda a obținut premiul I la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului internațional de teatru de la Salerno (Italia), desfășurat între 1 și 4 mai.

Actorii-elevi de la Școala Gimnazială Teodor Murășanu s-au prezentat la competiția din Italia cu două piese de teatru, una în limba engleză (”Youth everlasting and life without end”) și una în limba franceză (”Pour l’announce”). Din distribuția celor două spectacole ”foarte apreciate atât de juriu, cât și de public” după cum se menționează într-un comunicat trimis presei de Școala Gimnazială Teodor Murășanu, au făcut parte Daniel Nemethi, Stela Anca, Dragoș Suciu, Eric Chețan, Beatrice Rădulescu, Rareș Inocan, Andrei Buzilă,  Andrea Ghișa, Dalia Petacă, Andrei Popa, Tania Petrache, Claudia Foia, Timea Major, Rareș Ghica, Marius Miheț, Vlad Todea, Alec Bozdog, Olga Cojan,   Alexandru Borza și Docze Alexandru.

La secțiunea ”Creativitate în școală în domeniul teatral” a festivalului internațioanl de la salerno, câștigată de trupa Vector in fabula, au mai participat elevi-actori din Turcia, Italia, Polonia, Slovenia și Bulgaria.

”Felicităm și pe această cale elevii participanți și pe profesorii care i-au coordonat, mulțumind totodată Primăriei municipiului Turda și părinților implicați, fără efortul conjugat al cărora această participare nu ar fi fost posibilă” a declarat directorul Școlii Gimnaziale Teodor Murășanu, prof. Geanina Matei.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns