UNTOLD – Bilanțul primei zile: Amenzi de aproape 10 mii de lei, cinci persoane la spital și un incendiu la scenă

Prima zi a festivalului de muzică UNTOLD, de la Cluj Arena nu a fost lipsită de incidente. Cinci persoane au ajuns la spital, dintre cele 270 care au primit îngrijiri medicale la punctele de acordare a primului ajutor amenajate în incinta perimetrului locului de desfășurare a evenimentului.

Într-un comunicat trimis presei de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj se mai precizează că polițiștii și jandarmii au dat curs la nouă sesizări cu privire la săvârșirea unor fapte penale ”cercetate acum de procurorii de la Parchetele competente”. Pe lângă acestea, forțele de ordine ce asigură desfășurarea în siguranță a festivalului UNTOLD au dat 26 de amenzi  contravenționale, în valoare totală de 9550 de lei, după cum se menționează în comunicatul ISU Cluj.

Și pompierii au avut de lucru în prima zi a festivalului. Joi, 2 august, în jurul orei 23, a izbucnit un incendiu la scena UNTOLD, amplasată pe stadionul Cluj Arena. Un ofițer de pompieri a stins rapid focul izbucnit din cauza aprinderii unor materiale decorative aflate în apropierea unui dispozitiv de producere  a efectelor speciale, se arată în comunicat.

Forțele dislocate pentru asigurarea ordinii publice la UNTOLD numără peste 1200 de jandarmi, polițiști, pompieri și personal medical din cadrul instituțiilor aflate în subordinea Ministerului de Interne. ”În prima  zi a festivalului UNTOLD 2018 nu s-au raportat incidente majore, de natură să afecteze grav liniştea şi ordinea publică” apreciază conducerea ISU Cluj.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns