Turneul final al campionatului de handbal feminin, de la Turda: CSM Târgu-Mureș, campioana națională a formațiilor de junioare I

După o partidă ce și-a meritat pe deplin statutul de finală, CSM Târgu-Mureș a câștigat titlul de campioană națională în dauna CSM-ului din București, formație pe care mureșencele au învins-o cu 30-28 (14-15) la capătul unei partide-spectacol, desfășurate duminică, 5 mai, în sala Gheorghe Barițiu din Turda, gazda meciurilor din turneul final.

Până la scorul de 4-4 cele două echipe au mers ”cap la cap”. Apoi CSM București s-a desprins la patru goluri diferență pe tabelă, grație, mai ales, portarului Andreea Chetraru, care a avut o evoluție constant bună, de-a lungul unei partide în care a reușit să apere 17 aruncări trimise de handbalistele formației din Târgu-Mureș spre poarta sa.

Dar, după 9-13 și 11-15, handbalistele din Târgu-Mureș au reușit să echilibreze partida, grație, mai ales, Monicăi Bărăbaș, autoarea a nu mai puțin de 12 goluri în partidă și a portarului Ugram, care după un început ezitant și-a intrat în mână și adesea le-a transmis bucureștencelor mesajul ”pe aici nu se trece”. În partea a doua a meciului, mureșencele, cu Eva Kerekes și cu Ghemeș în rol de prim-soliste, au egalat la 17, pentru ca apoi să conducă aproape permanent pe tabela de scor, cu unul sau cu două goluri diferență. Dar la intrarea în ultimele zece minute ale partidei CSM-ul din București egala scorul la 25, pentru a prelua apoi conducerea. Bucureștencele nu au reușit să se distanțeze la mai mult de un gol pe tabelă și, în minutul 59 CSM Târgu-Mureș restabilea egalitatea (28-28), cu toate că Bărăbaș ratase o aruncare de la 7 metri cu puțin timp înainte, la scorul de 27-28, dar adversarele au ratat, la rândul lor, contraatacul prin care se puteau distanța la două goluri pe tabela de scor. Ghemeș readucea CSM-ul din Târgu-Mureș în avantaj (29-28, cu 45 de secunde înaintea sfârșitului meciului, pentru ca Bărăbaș să stabilească scorul final, 30 – 28 în favoarea formației din Mureș).

Tristețea vicecampioanelor

Într-o partidă disputată între două echipe de valoare sensibil egală s-a impus formația care a tratat cu mai mult sânge rece fazele fierbinți. Iar în partida de duminică, 5 mai, în finala campionatului național de junioare I (Valoare) acaesta s-a dovedit a fi CSM Târgu-Mureș.

CSM Târgu-Mureș a devenit campioană națională la handbal feminin, junioare I, ediția 2018 – 2019, cu formația:

Ugram (15 intervenții), Stan (4) – Bărăbaș (12 goluri), Kerekes (5), Ghemeș (4), Darie și Lăcătuș, câte 3 goluri, Flavia Munteanu (2), Ola, un gol. Au mai jucat A. Munteanu și Moldovan. 

 

Echipa ideală a turneului final Junioare I (Valoare)

Cea mai bună extremă stânga a turneului, Eva Kertekes (CSM Târgu-Mureș) înscrie în poarta CSM-ului din București golul cu care mureșencele au preluat conducerea (29-28) cu 45 de secunde înaintea încheierii finalei.

Portar: Andreea Chetraru (CSM București)

Extremă stânga: Eva Kerekes (CSM Tg. Mureș)

Inter stânga: Patricia Moraru (CSM București)

Centru: Monica Bărăbaș (CSM Tg. Mureș)

Inter dreapta: Alicia Gogîrlă (Corona Brașov)

Extremă dreapta: Flavia Munteanu (CSM Tg. Mureș)

Pivot: Ștefania Jipa (CSM București)

Golgeter: Andreea Popa (CSS 2 București)

Jucătoarea turneului: Alicia Gogîrlă (Corona Brașov)

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns