Turdeanca Maria-Simina Morar, dublă campioană mondială la karate (WUKF)

Salba de performanțe a sportivilor din Turda s-a îmbogățit cu două titluri de campion mondial. O fetiță de 11  ani, Maria-Simina Morar, a câștigat două medalii de aur la cea de-a șaptea ediție a Campionatului Mondial de Karate (WUKF) desfășuată între 12 și 17 iunie, la Dundee, în Scoția. Pe lângă cele două titluri mondiale obținute în concursurile individuale de kata și kumite, la categoria 11

Secvență din concursul de la Dundee (Scoția)

ani, feminin, rezervate concurentelor cu centură verde, roz și albastră, Maria –Simina Morar a obținut o medalie de argint și una de bronz, cu echipa feminină a Federației Române de Karate WUKF. Maria-Simina Morar, elevă la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” din Turda, practică karate la clubul Politehnica din Cluj-Napoca, unde se pregătește cu sensei Kerekes Eva-Eniko, antrenor emerit și maestru emerit al sportului.

La cea de-a șaptea ediție a Campionatului Mondial de Karate, versiunea WUKF, competiție rezervată cadeților, juniorilor și seniorilor, au participat soprtivi din circa 40 de țări, din Europa, America de Nord, America Centrală și de Sud, Asia și Africa. România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni, cu 109 medalii, din care 43 de aur. Conform statisticilor oficiale, întocmite de organizatori, în clasamentul pe medalii România a fost urmată de SUA (78 de medalii, din care 20 de aur și Scoția, cu 18 medalii de aur dintr-un total de 40 de medalii obținute).

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns