Turda va avea cel mai spectaculos nod rutier din România

Asociația Pro Infrastructura califică nodul, ce face parte din lotul 4 Miraslău – Turda, drept cel mai spectaculos nod rutier din România. Menit pentru a face legătura dintre autostrăzile Sebeș – Turda(A10) și tronsonul Turda – Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3), dar și cu Drumul Național 1, nodul rutier de la Turda va avea șase bretele. Cele ce vor face legătura cu A3 vor avea câte două benzi, iar cele ce vor lega A10 de DN1 vor avea câte o singură bandă.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lucrările la cel de-al patrulea tronson al autostrăzii Sebeș-Turda, cel dintre Turda și Miraslău, ce include și nodul rutier, se vor încheia până la sfârșitul trimestrului III din acest an. Deoarece tot atunci este prevăzută și încheierea lucrărilor la tronsonul al III-lea al autostrăzii Sebeș-Turda, cel dintre Aiud și Miraslău, ar însemna că din luna septembrie se va putea circula pe autostradă de la Aiud la Cluj-Napoca.

Lucrările pe cele două tronsoane s-au realizat în proporție de 60 la sută (Turda – Miraslău) și de 66 la sută (Miraslău-Aiud). Finalizarea lucrărilor, fixată inițial pentru luna martie 2016 s-a amânat cu un an și jumătate.

Lucrările la loturile 1 și 2, ce includ tronsoanele Aiud – Sântimbru, respectiv Sântimbru – Sebeș, au ca termen de finalizare luna decembrie 2017, dar stadiul de realizare a lucrărilor nu depășește procentul de 16 la sută, la niciunul din cele două loturi. Deși, inițial, execuția lucrărilor la autostrada Sebeș – Turda trebuia să se încheie în 18 luni, în cel mai bun caz acestea se vor finaliza într-un interval de timp dublu față de cel estimat.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns