Turda – unul din primele trei planuri de mobilitate urbană din Europa

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Turzii va concura, împreună cu cele ale orașelor Milano și Manchester, pentru titlul de cel mai bun plan de acest gen din Uniunea Europeană.

Municipiul Turda face parte, alături de Manchester și Milano, dintre finaliștii competiției pentru planurile de mobilitate urbană durabilă 2018, la categoria SUMP Awards (Sustainable Urban Mobility Planning). Competiția, organizată de Comisia Europeană, se desfășoară anual și răsplătește eforturile depuse de administrațiile locale pentru promovarea mobilității urbane.

La planul de mobilitate urbană întocmit pentru Turda, juriul a apreciat ”viziunea de planificare, clară și inspirată” respectiv ”strategia de finanțare bine structurată” se precizează într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Turda. Selectarea planului pentru finală ”reprezintă recunoașterea oficială a faptului că acesta este unul din cele mai bune trei planuri de mobilitate realizate în Europa în anul 2017” se mai menționează în comunicat.

Accederea în finala de trei a decis-o un grup independent de experți în domeniul mobilității și al transporturilor. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în 21 martie,  Bruxelles (Belgia).

Primăria municipiului Turda a depus, în anul 2017, cererea de finanțare europeană pentru realizarea a patru coridoare de mobilitate urbană, proiect ce prevede modernizarea completă a arterelor de transport în comun din oraș, asfaltarea străzilor principale, achiziționarea de autobuze cu acționare electrică, modernizarea stațiilor și amenajarea de piste pentru biciclete.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns