”Turda Nouă (T9)” aruncă ”Jaful de la Zoo” în arena dezbaterii publice

De ce Turda nu mai are parc zoologic de aproape un deceniu? De ce și cine a  aprobat plata a 1,8 milioane de lei pentru lucrări neexecutate la parcul zoologic? Ce viitor va avea Grădina Zoologică a Turzii?

La toate aceste întrebări și la multe altele, asociația T9 îi invită să răspundă pe foștii și actualii factori de decizie în administrarea Turzii, în cadrul ueni dezbateri publice ce ar urma să aibă loc în prezența presei, locale, regionale și naționale, la Sala Mare a primăriei orașului.

Președintele asociației T9, Andrei Suciu, propune ca la dezbatere să participe fostul primar al Turzii, Tudor Ștefănie, fostul viceprimar, Mircea Irimie, actualul edil-șef, Cristian Matei, administratorul public al Turzii în perioada 2008-2016, Radu Crișan, arhitectul-șef al municipiului, Dumitru Iosif, directorul parcului zoologic, dr. Mathe Csaba, respectiv Zoltan Losonczi, reprezentantul firmei Romabelt Import-Export din Târgu-Mureș, ultimul executant desemnat al lucrărilor de modernizare a parcului zoologic din Turda.

Propunerea asociației T9, lansată prin intermediul unui comunicat trimis presei miercuri, 16 august, vine după apariția unui articol, postat pe portalul de știri www.turdanews.net, în care se relatează despre ”Jaful de la Zoo”. În acel articol se pomenește și despre actualul președinte al asociației T9, Andrei Suciu, care, deși ”a recunoscut public că a făcut parte dintr-o comisie de inventariere, care a scos în evidență neregulile de la Zoo…, refuză să facă publice acele date, protejându-i astfel pe cei care au dat marele ”tun” financiar la bugetul local, de unde s-au evaporat 18 miliarde de lei (n.r:vechi)” se precizează în articolul ”Noi documente privind JAFUL de la Zoo Turda! Unde au dispărut banii?” scris de Gelu Florea și postat miercuri, 16 august, pe site-ul www.turdanews.net.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns