Turda: Încep lucrările de asfaltare pe coridoarele de mobilitate urbană

Mai puțin superstițioase decât americanii, care ocolesc 13 și la numărătoarea etajelor unei clădiri, autoritățile publice din Turda vor începe, luni, 13 august, lucrările de asfaltare ale drumurilor din oraș ce fac parte din ceel aprtu coridoare de mobilitate urbană a căror modernizare se va face cu bani din fonduri europene.

Luni, 13 august, vor înceep lucrările de modernizare a străzii Ștefan cel Mare. Într-un comunicat trimis vineri, 10 august, de Biroul de presă al Primăriei din Turda, se precizează că ”sectorul de drum ce va fi reabilitat se află pe DN 15, din dreptul Colegiului Dr.Ioan Rațiu  până la intersecția cu Strada Fabricii”.

Modernizarea acestui sector de drum, ce face parte din coridorul de mobilitate urbană ce străbate zona de esta  Turzii, va consta în ”frezarea carosabilului, ridicarea la cotă a căminelor de apă, de canalizare, respective a celor Romtelecom și așternerea unui strat de asfalt de uzură, pe toată suprafața carosabilă, de aproximativ 19 mii de metri pătrați. În timpul execuției lucrărilor, circulația rutieră se va desfășura pe două, din cele patru benzi ale șoselei, se mai menționează în comunicatul Primăriei Turda.

Strada Ștefan cel Mare face parte din coridorul de est, a cărui modernizare, în valoare de aproape 10 milioane de euro, pe lângă strada Ștefan cel Mare mai cuprinde Piața Romană și Calea Victoriei. Coridorul de mobilitate urbană din zona estică a Turzii are o lungime de aproape 3,5 kilometri.

Proiectul mai prevede modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană integrată din zona industrială, ce include și modernizarea străzii 22 Decembrie 1989, din zona de vest (străzile Alexandru Ioan Cuza – Clujului – Simion Bărnuțiu –  General Dragalina – Dr. Ioan Rațiu) și din zona centrală a Turzii (strada   Libertății – Piața 1 Decembrie 1918 – strada Andrei Șaguna – strada Gheorghe Lazăr – strada Axente Sever – strada Avram Iancu – strada Andrei Mureșanu).

Drumurile din Turda ce urmează să fie modernizate au o lungime totală de peste 11 km. Valoarea lucrărilor de modernizare, finanțate din fonduri europene, depășește suma de 30 de milioane de euro.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns