Turda – dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active

Aproape 600 de turdeni vor beneficia de ajutor pentru a evita excluziunea socială din cauza sărăciei. Cele câteva sute de persoane, care locuiesc într-o zonă a Turzii delimitată de Calea Victoriei și de străzile Hațegului, I.L. Caragiale, Lotus, Lianelor, Narciselor, respectiv Nuferilor, formează grupul țintă al unui proiect ”de dezvoltare comunitară, prin promovarea incluziunii sociale active” desfășurat, cu începere din luna martie 2018, timp de trei ani. Din grupul-țintă al proiectului fac parte 580 persoane, dintre care 90 de etnie romă, iar aproape jumătate, respectiv 280, sunt femei, a precizat Dana Constantinescu, președintele Fundației Caritabile ”Sfântul Daniel” cu ocazia lansării proiectului, eveniment desfășurat miercuri, 14 martie, la Primăria din Turda.

Titularul proiectului, Fundația Caritabilă ”Sfântul Daniel” în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență

Președintele organizației județene Cluj a Partidei Romilor, Mihaly Berci (în mijloc), un consecvent colaborator la proiecteel sociale derulate de Fundația Caritabilă Sfântul Daniel, din Turda

Socială, din subordinea Primăriei și cu Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” toate din Turda, vor desfășura activități de consiliere profesională și  orientare  vocațională, de mediere a muncii, formare profesională și ucenicie. De asemenea, bătrânii și familiile sărace, cu mulți copii, ce fac parte din grupul-țintă, vor beneficia de servicii sociale și socio-medicale, de susținerea  educațională  a  antreprenoriatului, încă  din  școală, precum  și de sprijin în înființarea unei afaceri. de la idee până la punerea în aplicare a acesteia, dar și de servicii educative (școală după școală, ateliere de parenting, programe alternative la educația formală, servicii de consiliere școlară, vacanțe estivale, excursii și tabere etc).

Parteneri în proiect mai sunt Asociația Asistenților Sociali Profesioniști ”Pro Social” din Cluj-Napoca și Centrul pentru Afaceri Solidare SRL București. Fundația Caritabilă ”Sfântul Daniel” din Turda, împreună cu Serviciul Public de Asistență Socială și cu Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” toate din Turda, respectiv cu organizații neguvernamentale și societăți comerciale din Cluj-Napoca și din București, vor beneficia de peste 24 de milioane de lei pentru materializarea proiectului de dezvoltare comunitară al zonei marginalizate din Turda cuprinsă între Calea Victoriei și străzile Hațegului, I.L. Caragiale, Lotus, Lianelor, Narciselor, respectiv Nuferilor. Din această sumă, circa 23,8 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile, ce provin din bani alocați de Uniunea Europeană în perioada 2014-2020.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns