Trupa Teatrului Aureliu Manea a jucat în deplasare

După sărbătorirea lui Moș Nicolae, joi, 7 și vineri, 8 decembrie, actorii de la teatrul turdean au susținut două spectacole la Suceava. Joi, 7 decembrie, pe scena Teatrului municipal Matei Vișniec, din capitala Bucovinei, oaspeții din Turda s-au prezentat publicului sucevean cu piesa ”Îndrăgostiții din Ancona” în regia lui Andrei Mihalache.

„Îndrăgostiții din Ancona” a stârnit deliciul  spectatorilor. ”Publicul s-a dezlănțuit când Vitoria a apărut în scenă constumată cu straie populare moldovenești, căutându-și iubitul italian. Actorii teatrului au cântat, au dansat, s-au jucat, iar spectatorii suceveni au respirat odată cu cei de pe scenă și au trăit fiecare moment al spectacolului la cote maxime” se arată într-un comunicat al Teatrului Aureliu Manea, despre turneul de la Suceava.

A doua zi, vineri, 8 decembrie, pe scena teatrului sucevean a urcat „Mica Sirenă”. La sfârșitul spectacolului ”copiii au năvălit pe scenă, peste actori, pentru a face fotografii și a lua câte un autograf ” relatează sursa citată.

„A fost o experiență unică, într-un oraș foarte frumos și încărcat de istorie. Gazdele noastre, de la Teatrul Matei Vișniec, precum și publicul sucevean, ne-au primit cu brațele deschise. Le mulțumesc și le promitem că vom reveni. De altfel, anul viitor intenționăm să facem un turneu național cu spectacolul Îndrăgostiții din Ancona. Discutăm și despre un parteneriat cu teatrul din Suceava, în cadrul căruia acesta va juca la Turda unul din spectacolele sale” a precizat actorul Cătălin Grigoraș, managerul teatrului din Turda.

Spectacolele „Mica Sirenă” și „Îndrăgostiții din Ancona” vor reveni pe scena turdeană în 2018.

 

E.H

Lasă un răspuns