Teatru: Ultima haltă în paradis”

O nouă comedie se va lansa la Teatrul Aureliu Manea din Turda. Pe scena instituției, sâmbătă, 10 martie, de la ora 19, va avea loc premiera spectacolului cu piesa ”Ultima haltă în paradis” de Valentin Nicolau. Regizată de Andrei Mihalache, piesa, a cărei scenogarfuie o semnează Alexandru Radu, va oferi spectatorilor o porție zdravănă de râs, ale cărei ingrediente le vor ”prepara” actorii Marian Negrescu, Cătălin Grigoraș, Dorina Nemeș, Doina Șoproni,  Alexandra Dușa, Maria Salcă, Valentin Oncu, Miky Paicu și Raluca Eremei-Bîrza, ce alcătuiesc distribuția spectacolului.

Acțiunea piesei constă într-o ultimă oprire în stația iubirii a unui Don Juan cu termen de valabilitate expirat. Aflat pe un pat de spital, acesta încearcă să  transmită mai departe secretele iubirii, către un Ionel lipsit de experiență. Despre mesajul piesei, regizorul Andrei Mihalache, citat într-un comunicat al teatrului turdean, apreciază că arta iubirii este, de fapt, reversul unei medalii inscripționate cu efigia războiului: ”Dacă vorbim despre arta războiului, de ce n-ar exista și arta iubirii?” admite regizorul Andrei Mihalache.

Pentru duminică, 11 martie, obișnuitul program pentru copii al Teatrului Aureliu Manea propune spectacolul cu piesa ”Degețica” ce va începe la ora 11. În călătoria sa, Degețica descoperă o lume fascinantă , născută dintr-o floare de nufăr, ca rezultat al dorinţei fierbinți a Mamei. Apoi, vântul o poartă pe Degețica și pe tovarășii săi de joacă, Buburuza, Libelula şi Fluturel, într-o călătorie, pentru a le ușura încercarea de a se ascunde de Domnul Broscoi.

Biletele pentru cele două spectacole se pot cumpăra de la Agenția Teatrului Aureliu Manea, din Turda, Piața Republicii nr. 52 și online, de pe site-ul  www.teatrulaureliumaneaturda.ro

 

E.H

Lasă un răspuns