Sprijin financiar din partea autorităților publice locale pentru semifinalele Cupei Challenge la handbal masculin

Într-o ședință ce va avea loc miercuri, 11 aprilie, de la ora 9, Consiliul local Turda va avea de aprobat alocarea a 120 de mii de lei, din bugetul capitolului ”Cultură, religie și sport” pentru finanțarea unor cheltuieli prilejuite de participarea formației de handbal masculin Potaissa Turda la Cupa Challenge, competiție a cluburilor desfășurată sub egida Federației Europene de Handbal (EHF). În cazul în care membrii forului deliberativ turdean vor aproba alocarea sumei, banii se vor folosi pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, masă, transport, promovare, medicație și echipamente suplimentare, necesare formației Potaissa Turda în cele două partide din semifinalele ediției 2017-2018 a Challenge Cup.

În cazul primirii acestei sume de Asociația Handbal Club Potaissa, suma  alocată clubului în acest an din bugetul local și din cel al societății comerciale Salina SA, cu capital public, se apropie de 4 milioane de lei. Consiliul local contribuie cu 190 de mii de lei, lunar, la susținerea activității AHC Potaissa, în timp ce Salina alocă, în același scop, câte 130 de mii de lei, lunar.

Finalistă a Cupei Challenge la handbal masculin, în ediția 2016-2017, Potaissa Turda forțează iarăși calificarea în ultimul act al celei de-a treia competiții continentale intercluburi. Pentru a disputa finala, Potaissa trebuie să treacă, în semifinale, de formația islandeză IBV Vestmannaeyjar, pe care o va întâlni într-o dublă manșă. Potaissa va disputa în deplasare partida tur, programată sâmbătă,  21 aprilie. Meciul retur va avea loc la Turda, în 29 aprilie.

În cazul reeditării performanței de la precedenta ediție a Cupei Challenge, formația Potaissa Turda va juca în finală cu învingătoarea din cealaltă  semifinală, ce se va disputa în 21/22 aprilie, turul, respectiv 28/29 aprilie, returul, între AM Madeira Andebol (Portugalia) și AEK Atena (Grecia).

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns