Spectacol de colinde la Viișoara

Autoritățile publice din comuna Viișoara primește colindători. Iar aceștia nu se vor lăsa așteptați prea mult. Astfel, duminică, 17 decembrie, cu începere de la ora 18, pe scena Căminului Cultural din Viișoara vor colinda Corul de fete ”Simbol” al Catedralei Ortodoxe Române din Turda, precum și o ”ceată” alcătuită de societatea ”Rei Culturae Fautores” din partea căreia vor colinda la Viișoara, actrița Mihaela Deceanu, solista de muzică populară Nicoleta Hădărean, precum și Călin Pop, poet local. Pentru ca ”să alunece” bine colindele, aceștia vor fi acompaniați de către profesorul Dan Gâdea, la taragot, respectiv de către Ioan Dănuț Zăhan, la acordeon.

Profesorul Dan Gâdea, oboist la Opera Română din Cluj-Napoca, dar, in același timp și un talentat taragotist, s-a născut în comuna Groșii Băii Mari, din apropierea orașului Baia Mare, la fel ca și alți trei taragotiști faimoși. Din Groșii Băii Mari mai sunt originari Dumitru Fărcaș, care a cucerit lumea cu sunetul taragotului, apoi Dumitru Dobrican și Ioan Berci. Lor li s-a adăugat, ulterior, un al patrulea taragotist, Dan Gâdea.

Spectacolul ce va avea loc duminică, 17 decembrie, de la ora 18, reprezintă un dar oferit viișorenilor, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, de către Consiliul local și Primăria comunei din vecinătatea Câmpiei Turzii.

E.H

Lasă un răspuns