Solidaritate pe frontul COVID-19: Refugiații au donat 5 mii de lei Spitalului municipal dr. Cornel Igna, din Câmpia Turzii

Membrii Consiliului Director al Asociației Teritoriale a Persoanelor Persecutate, Refugiate, Deportate și Expulzate (ATRD) din Câmpia Turzii a colectat 5 mii de lei, din cotizațiile membrilor și simpatizanților asociației, bani pe care i-a donat Spitalului municipal „Cornel Igna” din localitate, pentru cumpărarea unor materiale de strictă necesitate în lupta cu pandemia COVID-19: măști, mănuși, materiale dezinfectante, etc. ”Poate că este puțin, dar este un gest de solidaritate pornit din suflet, este o picătură care poate întregi un gol. Este o dovadă a faptului că generația noastră, generație de sacrificiu, greu încercată de-a lungul vremii, susține efortul de-a trece cu bine peste această nouă încercare” se spune într-un comunicat al ATRD Câmpia Turzii, semnat de președintele asociației, profesor Florica Giurgiu.

Aceasta a mai precizat: ”Alături de acest gest, considerăm că un ajutor mult mai mare îl putem oferi medicilor, noi, vârstnicii, dacă respectăm izolarea, cerința autorităților, de a sta acasă, chiar dacă ni se pare mai greu, deoarece prin natura neamului nostru suntem persoane sociabile. Să înțelegem că izolarea este spre binele nostru și al semenilor noștri. Este modalitatea prin care putem contribui la trecerea cu bine peste această perioadă grea. Mai mult ca niciodată să fim uniți în gânduri și simțiri. Dumnezeu să ne ajute!

La istoria greu încercată a acestui popor se adaugă încă o provocare: COVID – 19. O provocare cu atât mai grea cu cât avem în față un dușman necunoscut, ascuns, perfid. Un dușman care a provocat pandemia aducătoare de suferință, durere și moarte în întreaga lume. O provocare căreia medicii și întregul personal medical aflat în prima linie – alături de polițiști, jandarmi și armată – încearcă să îi facă față, cu greu”.

Lasă un răspuns