Sistemul de irigații de pe Arieș ”arată ca după război”

Deputatul clujean Horia Nasra (PSD) l-a interpelat pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Petre Daea, în legătură cu măsurile dispuse până acum pentru rezolvarea problemei irigării terenurilor agricole, în județul Cluj.

Referindu-se la sisetmul de irigații construit între anii 1968 și 1972 pe râul Arieș, ce asigura apa necesară culturilor agricole de pe o suprafață de aproape 6 mii de hectare de teren arabil, situat într-un perimetru delimitat de localitățile Moldovenești, Mihai Viteazu, Turda și Călărași, deputatul Horia Nasra aprecia că acum sistemul de irigații amintit ”arată ca după război”.  Din această cauză, hectare întregi de teren agricol au rămas nefolosite, consideră Horia Nasra. Starea sistemului de irigații de pe Arieș a determinat, în opinia parlamentarului social-democrat, intrarea Clujului în topul național al județelor cu cele mai mari suprafețe de terenuri degradate, cu peste 30 de mii de hectare de teern agricol nelucrat.

”Dacă până la Revoluție aproape jumătate de ţară avea un sistem de irigaţii funcţional, întins pe trei milioane de hectare, astăzi mai puţin de jumătate mai are potenţial de funcţionare, conform oficialilor Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare” l-a infromat Horia Nasra, pe ministrul Daea, șeful MADR.

E.H

 

Lasă un răspuns