Semifinala Eurovision de la Turda: Invitați-surpriză și măsuri de securitate deosebite

Ocna de la Turda nu va avea de suferit de pe urma organizării uneia din semifinalele concursului Eurovision România, ce se va desfășura duminică, 11 februarie, cu începere de la ora 21. Cu prilejul conferinței de presă premergătoare evenimentului, desfășurată vineri, 9 februarie, de la ora 13, la Sala Mare a Primăriei din Turda, directorul general interimar al Televiziunii Române, Doina Gradea, a declarat că organizarea evenimentului în salină nu va afecta în niciun fel locul cu pricina. ”Nu vom deteriora nici măcar un centimetru pătrat din salină” a dat asigurări Doina Gradea.

Doina Gradea – director general interimar al TVR

Transmisiunea, în direct, pe canalele TVR a semifinalei Eurovision România, eveniment ce se va desfășura la 90 de metri sub pământ, constituie o premieră europeană, dar și o premieră în istoria de peste 60 de ani a concursului muzical internațional Eurovision. Spectacolul, ce va fi mediatizat și de posturi de televiziune din Europa, ca de exemplu Euronews, va reflecta imaginea Turzii și a salinei, dar și pe cea a României, dincolo de granițele țării, a subliniat Doina Gradea. Directorul general interimar al TVR a spus că eveniemntul ce va avea loc în Salina din Turda a trezit interesul multor personalități. ”Avem mulți invitați-surpriză” a precizat Doina Gradea, fără a pomeni însă vreun nume.

Primarul Turzii, Cristian Matei, cel care a avansat Televiziunii Române ideea organizării în salină a unei semifinale naționale Eurovision, a declarat că, datorită importanței concursului Eurovision, organizarea evenimentului a presupus mult curaj. ”Se pare că l-am avut” a conchis Cristian Matei, care a precizat că ideea organizării unei semifinale a concursului național Eurovision în Salina din Turda se circumscrie unui deziderat al administrației publice locale, acela de a propaga imaginea orașului peste tot. În ceea ce privește pregătirea spectacolului propriu-zis, Matei îi asigură pe toți protagoniștii evenimentului că datorită ”măsurilor deosebite de securitate toată lumea se va afla în deplină siguranță la Salina din Turda”.  Contribuția financiară a Turzii la organizarea uneia din cele cinci semifinale ale concursului Eurovision România se ridică al 30 de mii de euro, sumă alocată de la bugetul local, cu aprobarea forului deliberativ turdean.

La conferința de presă au participat și prezentatorii show-ului Eurovision din România, Diana Dumitrescu

Cezar Ouatu – prezentator al concursului Eurovision România

și Cezar Ouatu. Dacă Diana Dumitescu și-a amintit că a vizitat Salina din Turda pe vremea când avea 4 sau 5 ani, Cezar Ouatu va trebui să ia ”o piatră în gură” când va păși pentru prima dată în ocna turdeană.

Pe lângă cei doi prezentatori, la conferința de presă au mai luat parte Loredana Corchiș (TVR Cluj), care va asigura ”permanența” la Camera Verde pentru a-i ține la curent pe telespectatori cu ”pulsul spectacolului” și Romeo Couți, directorul studioului teritorial Cluj al televiziunii publice din România.

”Piperul și sarea” au început să curgă în ”ciorba evenimentului” încă de la conferința de presă. Dacă ultima semifinală a concursului Eurovision România 2018 va avea loc la Sighișoara, în 18 februarie, ziua de naștere a prezentatorului Cezar Ouatu, finala se va desfășura în 25 februarie, ziua de naștere a primarului Turzii, Cristian Matei.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns