Se încheie prima etapă a Olimpiadei Pământului

Vineri, 13 aprilie, va purta noroc elevilor care vor câștiga primele două secțiuni ale concursului regional Olimpiada Pământului. Competiția, organizată de Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” din Turda, judeţul Cluj, cuprinde trei secțiuni: artă plastică, creație literară și proba scrisă a concursului interdisciplinar de științele naturii. Membrii juriului vor delibera vineri, 13 aprilie, pentru a stabili lucrările câștigătoare la secțiunile de artă plastică și creație literară, ambele cu tema ”Lumea necuvântătoarelor”.

Proba scrisă a concursului interdisciplinar de științele naturii, cu subiecte din fizică, chimie și biologie, adresat elevilor din clasele V-VII, va avea loc sâmbătă, 21 aprilie, între orele 10 și 12.

Concursul mai are și o a patra secțiune, cea de cunoaștere și protejare a naturii. Pentru dobândirea unei atitudini corespunzătoare față de natură (ecoatitudine), echipe formate din trei, până la cinci elevi, de la fiecare școală participantă, vor merge într-o excursie la Rimetea și în împrejurimile acestei localități din județul Alba. Activitatea, coordonată de profesoara Claudia Hirișcău, va avea loc în 5 mai.

Profesoarele Cristina Oțel, Maria Oniș, respectiv Gabriela Mureșan, vor veghea la buna desfășurare a concursurilor de compoziție plastică, de creație literară și a probei scrise la  Olimpiada Pământului.

Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” (director, prof. dr. Olga Morar), a organizat cea de-a VIII-a ediție a concursului regional ”Olimpiada Pământului” în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” și Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” ambele din Turda.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns