Școală de vară pentru copii din familii defavorizate

Zece copii din Turda vor petrece cinci zile într-o tabără organizată la Lunca Largă, sat ce face parte din comuna Ocolișel. Cei zece copii, elevi cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, care învață la școlile Avram Iancu, Ioan Opriș, Horea, Cloșca și Crișan, toate din cartierul turdean Oprișani, respctiv la școala Waldorf, din aceeași localitate, vor petrece acolo cinci zile din vacanța de vară. Grupul copiilor, însoțit de către profesoara Dorina Arion, va pleca în 20 august și se va întoarce în 25 august.

Programul celor cinci zile de tabără prevede participarea copiilor la jocuri sportive și la confecționarea de măști, în vederea organizării unui carnaval. Copiii vor participa la un concurs de teatru și la unul de recitare, a precizat profesoara Dorina Arion, inițiatoarea organizării acestei tabere.

Tabăra, în fapt o școală de vară cu tema ”Eu, în oglindă” are drept scop să-i învețe pe elevi să își descopere punctele forte, ceea ce îi va ajuta să se transforme în luptători. În zilele de 22 și 24 august, copiii vor participa la programele de autocunoaștere, susținute de către asistentul-psiholog Rodica Moldovan, din Cluj-Napoca.

Doi frați gemeni vor participa la lecțiile de autocunoaștere ce se vor ține la școala de vară de la Lunca Largă

Cei zece copii selectați pentru a participa gratuit la această tabără, provin, în special, din familii monoparentale și au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură în anul școlar 2016-2017, a mai menționat profesoara Dora Arion.

Organizată la ”Tabăra de odihnă și creație Țara Moților” a filialei turdene a societății cultural-patriotice ”Avram Iancu” din Lunca Largă, comuna Ocolișel, școala de vară se desfășoară sub egida Asociației pentru Reprezentare Civilă (ARC) din Turda, ce a primit, în acest scop, 4500 de lei, bani alocați din bugetul Turzii, potrivit prevederilor Legii 350, cu privire la finanțarea, din fonduri publice, a unor proiecte inițiate de organizații neguvernamentale. Diferența de bani, pentru completarea sumei de 6 mii de lei, ce acoperă costurile găzduirii copiilor timp de cinci zile la tabăra de la Lunca Largă, a provenit din resurse financiare ale Asociației pentru Reprezentare Civilă (ARC) în cadrul căreia, pe lângă profesoara Dorina Arion, ce deține funcția de președinte, mai activează Ana-Maria Revnic, Mariana Dobra și Claudia Ciugulea. Fostul senator clujean Alexandru Cordoș susține, de asemenea, manifestările organizate sub egida ARC.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns