Sâmbătă, 25 aprilie: Se lansează platforma civică pentru pacienți Farmaciștii Solidari

În seara zilei de 25 aprilie  va avea loc lansarea platformei naționale Farmacistii Solidari https://www.farmacistiisolidari.ro/. Inițiativa aparține unei echipe civice, formată din clujeni și orădeni, în contextul crizei generate de Coronavirus, cu scopul de a ajuta oamenii să găsească, online, mai ușor și mai rapid, farmaciile din orașul lor care au pe stoc medicamentele de care au nevoie.  Atât pacienții cât și farmaciștii pot folosi platforma gratuit.

Cum funcționează platforma?

Cetățenii care  doresc să caute un medicament, trebuie, mai întâi, să intre pe site-ul FarmacistiiSolidari.ro și să completeze  datele personale solicitate și cele referitoare la medicamentul respectiv.

Cererile lor vor fi apoi transmise, printr-o notificare, tuturor farmaciștilor solidari care activează  în orașul respectiv. Aceștia vor verifica dacă farmacia lor are pe stoc medicamentul solicitat, iar dacă acesta există, îl vor anunța pe pacient printr-un mesaj.

Astfel,  pacientul se va putea deplasa direct la cea mai apropiată farmacie care are disponibile medicamentele necesare. Prin folosirea aplicației web https://www.farmacistiisolidari.ro ”se vor evita drrumurile multiple prin oraș și aglomerările din farmacii” a precizat Mircea Pop, care, împreună cu Andrei Suciu, a

coordonat componenta IT a aplicației.

Platforma Farmaciștii Solidari va ușura circulația informației între farmaciștii din toată țara și pacienți. În plus, prin intermediul acestei platforme se vor monitoriza, în totalitate,  cererile de medicamente greu de găsit în România. ”Vom informa, public și periodic, despre acest aspect, în speranța că se vor remedia problemele înainte de escaladarea acestora” promit administratorii platformei.

Inițiativa Farmaciștii Solidari a fost transpusă în practică, în regim de voluntariat, de către o echipă formată din tineri profesioniști din Oradea și Cluj cu background-uri în domenii precum: IT, design, cercetare, comunicare și farmacie. Structura acesteia a fost îmbunătățită continuu, în urma consultărilor cu farmaciștii și cu alți specialiști din domeniu, astfel încât să răspundă nevoilor reale ale utilizatorilor, într-un mod cât mai simplu, eficient și transparent” se menționează în comunicatul transmis de către coordonatorii proiectului, Raluca Alexandra Radu și Mircea Pop.

”Menționăm că nu afișăm prețuri, nu promovăm valorile private ale nimănui și respectăm confidențialitatea, conform unui GDPR în vigoare” susțin promotorii platformei Farmaciștii Solidari.

”Dorim să mulțumim, pe această cale, farmaciștilor din toată țara care au răspuns atât de rapid apelului nostru și au ales să-și aloce, voluntary, câteva minute pe zi pentru a oferi un plus de ajutor pacienților. Până în acest moment, avem câteva sute de farmaciști înscriși la nivel național în rețea.” subliniază Raluca Radu, unul dintre coordonatorii proiectului. ”De asemenea, dorim să lansăm un apel către farmaciștii de pretutindeni, care nu s-au înscris încă, dar care doresc să-și ajute comunitatea, că pot să ni se alăture oricând. Ei, împreună cu medicii și cu alte categorii de profesioniști, joacă zilele acestea un rol critic în societate și pot face o diferență uriașă în viața pacienților.”

,,Sunt farmacist de mai bine de zece ani și am decis sa mă implic în proiectul Farmaciștii Solidari pentru ca o consider o soluție modernă și de actualitate, în special în această perioadă dificilă pe care o parcurgem” declară Raluca Simona Coldea, farmacistă implicată în crearea platformei.,, Am încredere în colegii mei, în valorile pe care le împărtășim și îmi doresc să ajutăm, împreună, comunitatea în care trăim. De aceea fac un apel către farmaciștii din toată tara, să se alăture inițiativei noastre!”

Pentru detalii referitoare la platforma Farmacistii Solidari, vă rugăm să apelați următoarele persoane de contact:

Raluca Alexandra Radu (Coordonator de proiect)- 0740 631 619

Mircea Pop, (Coordonator IT)- 0774 082 099

Lasă un răspuns