Roluri în Festivalul internațional de teatru de la Turda – Catrinel Dumitrescu: ”Pe scenă se spune necondiționat adevărul”

Vineri, 29 iunie, în prima zi a celei de-a doua ediții a Festivalului internațional de teatru de la Turda, de la ora 20, în sala mare a Teatrului Aureliu Manea are loc spectacolul cu piesa ”Totul e relativ” o producție a Teatrului Nottara din București. Protagoniști: Catrinel Dumitrescu și Constantin Cotimanis.

Așadar, peste o oră și jumătate Carmen Dumitrescu urcă pe scena teatrului turdean. Într-un interviu acordat Loretei Popa, publicat în reista Jurnal spiritual (www.jurnalspiritual.eu) Catrinel Dumitrescu ”deconspira” sursele crezului său artistic: ”De la el (n.r: Octavian Cotescu)  am învăţat că pe scenă se spune necondiţionat adevărul, că arta e senină, că vocaţia artistică e ceva ce ai înăuntrul tău de când te naşti şi trebuie să-i consacri toată viaţa fără să aştepţi nimic în schimb”.

Catrinel Dumitrescu s-a născut în 11 octombrie 1956 la Brăila. Remarcată de regizorul Tocilescu, pe când, elevă fiind, frecventa un cerc de teatru, acesta i-a oferit rolul de debut in „Svanevit” de Strindberg, la Teatrul din Braila. Acel spectacol a determinat-o pe Carmen Dumitrescu să dea examen de admitere la  Institutul de Teatru și Artă Cinematografică din București. În anul III juca, împreună cu profesorul său, actorul Octavian Cotescu, la Bulandra, în „Anecdote provinciale” într-o distribuție din care mai făceau parte Tamara Buciuceanu Botez, Ștefan Bănică, Virgil Ogășanu etc..

Carmen Dumitrescu s-a căsătorit cu actorul Emil Hossu, cu acre a jucat, vreem de zece ani, în piesa „Doi pe o bancă” de Ghelman. În anul 2002, Carmen Dumitrescu a fost decorată cu Ordinul Național pentru Merit, în grad de Cavaler.

(sursa: Cinemagia)

Lasă un răspuns