Reparațiile la podul peste Arieș de la ieșirea din Turda spre Alba Iulia, transferate de Guvern în sarcina CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are sarcina de a executa reparațiile la podul peste râul Arieș, situat pe DN 1, la ieșirea din Turda spre Alba Iulia.

Prin Hotărârea nr. 376, publicată în Monitorul Oficial nr. 0452, din 24 mai 2018, Guvernul României a aprobat ”preluarea podului peste râul Arieş, situat pe drumul naţional DN 1, proprietatea publică a statului…, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Turda, judeţul Cluj, în administrarea Ministerului Transporturilor şi în concesiunea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale”.

Potrivit hotărârii Guvernului, predarea-preluarea podului peste râul Arieş, situat pe drumul naţional DN 1, a cărei administrare se transmite potrivit art. 1 s-a făcut pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a HG 376, publicată în M.O 0452/24 mai 2018.
Construit în anul 1965, din beton armat, podul, cu o lungime de 145,86 metri, re șase deschideri de câte 24,31 metri. Potrivit extrasului CF Turda, nr. 63237, podul, a cărui suprafață construită măsoară 365 de metri pătrați, la sol, are o valoare de inventar de peste 19 milioane de lei.

Pe  site-ul CNAIR nu există, deocamdată, nicio informație despre date începerii lucrărilor de reparație la podul peste Arieș de pe DN 1, situat la ieșirea din Turda spre Alba Iulia.

E.H

Lasă un răspuns