Războiul COVID-19. Jurnal de front 19. Românii, corijenți la disciplină

Mulți români, mulți dacă se ține seama de viteza de răspândire a virusului COVID-19 (corona-virus), dovedesc lipsă de responsabilitate în aceste zile în care țara se confruntă cu pandemia virozei cu valențe letale.  

În numai trei zile scurse de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 autoritățile abilitate au depistat 645 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare, de 14 zile. Drept urmare, persoanele în cauză au fost plasate în carantină instituționalizată. Alte de 21 persoane au fugit din carantină. În buletinul informativ transmis vineri, 27 martie, la ora 13, de Grupul de Comunicare Strategică, se precizează că cele 21 de persoane vor petrece în carantină o nouă perioadă de 14 zile.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI s-au întocmit 199 de dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au amendat contravențional 2.866 de persoane care nu au respectat măsurile de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat măsura cu privire la restricţionarea circulaţiei. Contravenienții au primit amenzi în valoare totală de peste 17 milioane de lei!

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a  întocmit patru dosare penale, pentru  fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

E.H

Sursa imaginii: https://www.zi-de-zi.ro

Lasă un răspuns