Războiul COVID-19. Jurnal de front 17: România a cumpărat echipament de protecție medicală

La o lună după ce virusul COVID-19 a violat teritoriul României, autoritățile publice au reușit să suplimenteze echipamentul de protecție destinat luptătorilor de pe ”frontul alb” aflați în prima linie a luptei cu pandemia.

Joi, 26 martie, în cursul dimineții, un avion de transport al NATO a ajuns în România, pe aeroportul internațional Henri Coandă, din București, cu 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud (Seul). Din știrea difuzată prin  portalul www.stirioficiale.ro rezultă că Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au cumpărat 100 de mii de combinezoane de protecție. Acestea se vor distribui, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, se precizează în buletinul informativ transmis joi, 26 martie, la ora 13, de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit informațiilor centralizate de Institutul Național de Statistică, ce reflectă situația din anul 2018, atunci, în România profesau 60.585 de medici (exclusiv medici dentiști), 17.620 de farmaciști și 15.345 de asistenți medicali cu studii superioare. Gradul de acoperire al necesarului de personal în spitalele publice se situa, cu aproximație, între 60 și 70 la sută. În spitalele bucureștene se consemna, cu doi ani în urmă, un grad mediu de acoperire de 74 la sută, la Cluj de 72 de procente, iar la Arad și Satu Mare, cu 67, respectiv 65 de procente, deficitul de personal din spitale depășea 30 de procente.

Emil HĂLĂȘTUAN

Sursa imaginii:  https://www.romaniatv.net

 

 

Lasă un răspuns