Războiul COVID-19. Jurnal de front 12. Evoluția crizei COVID-19 în lume

Joi, 19 martie, pentru prima dată de la semnalarea cazurilor de infectare cu COVID-19, la Wuhan (China), epicentrul pandemiei de COVID-19, nu s-a mai semnalat niciun caz nou de infectare.  

Până la aceeași dată, pe plan mondial s-au contabilizat 229 de mii de persoane infectate cu virusul COVID-19. În SUA, la aceeași dată, s-au confirmat 10 mii de cazuri, dintre care 150 de persoane infectate au murit. Printre persoanele cu rezultat pozitiv la testul pentru depistarea virusului COVID-19 se află și doi membri ai Congresului SUA, respectiv Mario Diaz-Balart și Ben Mc Adams.  Președintele Trump a cerut folosirea imediată a clorochinei (un medicament destinat tratării cazurilor de malarie) pentru neutralizarea corona-virusului, dar FDA (Food & Drug Administration) a avertizat că medicamentul nu a fost încă aprobat.

FDA este responsabilă pentru protejarea și promovarea sănătății publice din SUA, prin controlul și supravegherea siguranței alimentelor, a produselor din tutun, a suplimentelor alimentare, a medicamentelor, vaccinurilor, produselor bio-farmaceutice, a transfuziilor de sânge, dispozitivelor medicale, a dispozitivelor generatoare de radiații electromagnetice, a produselor cosmetice, a alimentelor și furaje pentru animale, precum și a celorlalte produse veterinare.

În timp ce președintele Donald Trump spumegă de mânie, la Casa Albă,  împotriva corona-virusului americanii nu se sfiesc să ia cu asalt plajele din Florida. Pesemne, cetățenii SUA cred că nu Trump, ci Dumnezeu ocrotește America!

(sursa: Yahoo News)

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns