Primul caz de îmbolnăvire cu COVID-19 la Tritenii de Jos

Duminică, 19 aprilie, în prima zi de Paște, poștășița din comuna Tritenii de Jos a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca. Diagnosticată cu COVID-19, femeia se afla în izolare la domiciliu încă de miercuri, 15 aprilie. 

Într-un comunicat postat pe pagina de facebook a Primăriei Tritenii de Jos, edilul-șef al comunei, Valer Sașa, a precizat că, în ultimele două săptămâni, poștășița a dus pensii și alocații de stat pentru copii, aferente lunii aprilie, în 250 de gospodării din satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni.

Primarul Valer Sașa le recomandă cetățenilor care au interacționat cu persoana infectată cu virusul SARS Cov-2 să rămână acasă în următoarele două săptămâni. ”Dacă știți că ați interacționat cu doamna factor poștal, nu încercați să păcăliți autoritățile și nu încercați să ascundeți acest lucru! Nu veți face decât să vă compromiteți situația și să puneți în pericol întreaga comuniate” și-a avertizat Valer Sașa concetățenii, prin intermediul comunicatului postat duminică, 19 aprilie, pe pagina de facebook a Primăriei comunei Tritenii de Jos.

Până duminică, 19 aprilie, în județul Cluj se înregistraseră 259 de persoane infectate cu virusul SARS Cov-2, responsabil de îmbolnăvirea de COVID-19, se precizează în buletinul informativ transmis în aceeași zi de Grupul de Comunicare Strategică constituit la nivelul Guvernului României, de la declanșarea pandemiei COVID-19.

E.H

 

Lasă un răspuns