Primarul Turzii: Bilanț la jumătatea mandatului. Ofensiva asfaltării străzilor continuă

În cei doi ani de mandat ai primarului Turzii, Cristian Matei, s-au executat lucrări de reparații, plombări, asfaltări și modernizări pe 50 de străzi din oraș. În discursul prilejuit de prezentarea bilanțului de la jumătatea mandatului său, eveniment desfășurat vineri, 29 iunie, în Sala mare a Primăriei Turda, cu începere de la ora 11, Cristian Matei a precizat că, din 2016 până acum, s-au asfaltat 29 de străzi și pe alte 21 s-au exeutat plombări și reparații. În aceeași ordine de idei, primarul Turzii a amintit și de împietruirea și reprofilarea unui număr de 60 de străzi. Prin parcările amenajate pe 13 străzi, s-au creat locuri de staționare pentru încă 500 de mașini.

Modernizarea străzilor din Turda va continua și în următorii doi ani ai mandatului lui Cristian Matei. În

Sursa foto – facebook Azi în Turda

acest sens, primarul în exercițiu al Turzii a amintit de Planul de mobilitate urbană, ce prevede modernizarea principalelor căi de acces rutier din Turda. În valoare de circa 32 de milioane de euro, proiectul, finanțat din fonduri europene nerambursabile prevede, pe lângă asfaltarea străzilor principale din oraș, respectiv amenajarea pistelor pentru biciclete, înzestrarea Turzii cu 20 de autobuze electrice, în valoare de peste 11 milioane  de euro și cu 320 de biciclete, necesare implementării sistemului de Bike Sharing. Lucrările trebuie finalizate până în vara anului 2020.

De asemenea, din fonduri europene nerambursabile se vor finanța lucrările de asfaltare a 20 de străzi din cartierul Băi Sărate. La această lucrare, în valoare de 5 milioane de euro, se va mai adăuga asfaltarea unui număr de 19 străzi din cartierul industrial al Turzii. Pentru aceste lucrări s-a obținut finanțare prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Deoarece proiectele enumerate au ajuns în faza desfășurării licitațiilor pentru desemnarea executanților, iar procedurile durează între 2 și 6 luni, cel mai târziu ”la începutul anului 2019 Turda va deveni un șantier” a promis primarul Cristian Matei în discursul de prezentare a bilanțului la jumătatea mandatului.

”În acest moment există bani pentru a schimba total fața acestui oraș” a precizat primarul Cristian Matei în raportul prezentat după doi ani de mandat.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns