Preferatul reginei Elisabeta a II-a cântă la Cluj

De Ziua Indrăgostiților, clujenii împătimiți de genul pop-opera, dar nu numai aceștia, vor avae prilejul să-l vadă și să îl asculte pe Alessandro Safina.

Tenorul italian va reveni la Cluj în 14 februarie, pentru spectacolul „Canzoni D’Amore” ce va avea loc la BT Arena, cu începere de la ora 20.

Acompaniat de orchestra Operei Naționale Române din Cluj și de un număr impresionant de instrumentiști veniți special din Italia, dirijați de Lorenzo Passerini, tenorul Alessandro va cânta pentru melomanii clujeni peste 20 de piese. Printre acestea se numără și cel mai recent single al său, Mare Mare.

Alessandro Safina a devenit tenorul preferat al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, după o reprezentație de excepție susținută în fața Majestății Sale și a unor nume colosale ale muzicii pop-rock mondiale, precum Cher și Sir Elton John. În anul 2011 suverana Marii Britanii și a Irlandei de Nord i-a acordat lui Alessandro Safina onoarea de a inerpreta, la Royal Variety Show, compoziția Music of the Night, de Andrew Lloyd Weber.

Cu o carieră extraordinară în domeniul operei și cu abilitatea sa unică de a combina stilul clasic cu cel pop (în top 3 ”tenori pop opera”), Alessandro Safina a concertat cu casa închisă pe cele mai importante scene ale lumii și a colaborat cu numeroși artiști internaționali, printre care: Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, José Carreras sau Mario Frangoulis.

De altfel, colaborările cu marii artiști contemporani s-au materializat, de curând, prin două piese înregistrate împreună cu două dintre numele importante ale scenei mondiale: Sumi Jo și legendara Gianna Nannini. Duetul alături de artista sud-coreeană este unul inedit, cei doi combinând două arii din opere diferite ale lui Georges Bizet pentru a obține o melodie cu totul și cu totul specială, Fiore.

După Cluj, concertul „Canzoni D’Amore” ajunge la București, în 17 februarie. Este cel de-al cincilea concert pe care Alessandro Safina îl susține în Capitală și al doilea la Cluj. De asemenea, el a mai cântat, în două rânduri, la Alba-Iulia. În România a mai cântat alături de Andrea Bocelli, Gheorghe Zamfir și de Loredana. A participat și la Vocea României, în 2017, ca invitat special în finală, unde a cântat împreună cu Zsuzsana Cerveni.

Biletele pentru concertul Alessandro Safina sunt disponibile  atât online, pe site-ul Eventim, precum și în magazinele partenere: Orange, Vodafone, Germanos, Librăriile Cărturești și Humanitas, magazinele Carrefour, benzinăriile OMV, în Oficiile Poștei Române și în magazinele Inmedio.

Lasă un răspuns