PNL – pepinieră de președinți pentru USR Turda

Profesorul Ciprian Rigman, unul dintre cei cinci reprezentanți ai Partidului Național Liberal în Consiliul local Turda, ulterior demisionar din PNL, a urcat rapid în ierarhia filialei turdene a Uniunii Salvați România. După circa un an de când s-a înscris în USR, profesorul Ciprian Rigman, doctor în istorie, a devenit președintele filialei locale a acestei formațiuni politice.

Din conducerea filialei locale a USR, aleasă cu ocazia unei adunări generale ce s-a desfășurat sâmbătă, 5 octombrie, mai face parte Andrei Suciu, fost candidat independent la funcția de primar al Turzii, cu ocazia alegerilor din vara anului 2016.

Într-un comunicat al organizației județene USR Cluj despre alegerile de sâmbăta trecută, se precizează că ”în cadrul adunării generale, vice-președintele ales, Andrei Suciu și-a anunțat intenția de a candida la funcția de primar al municipiului Turda” iar membrii noii conduceri a filialei turdene a USR ”și-au manifestat sprijinul pentru această candidatură”. Cel de-al doilea post de vicepreședinte al filialei USR Turda a revenit Corinei Duca. Din Biroul local al filialei mai fac parte Ovidiu Alexandru Micu, Cristian Iordache, Adrian Teban și Alin Pop. ”Prioritățile noului Birou Local al USR Turda includ obținerea unui rezultat bun la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, pregătirea alegerilor locale din 2020, consolidarea echipei și sprijinirea dezvoltării de filiale în proximitatea Turzii” se mai menționează în comunicatul trimis presei de organizația județeană USR Cluj.

Cu ocazia adunării generale a USR Turda, desfășurată sâmbătă, 5 octombrie, fostul președinte interimar, Emil Turdean și-a anunțat retragerea din conducerea filialei, dar și-a asigurat colegii că va continua să activeze în calitate de membru al organizației.

La adunarea generală a filialei USR Turda de sâmbătă, 5 octombrie, din partea USR Cluj au participat deputatul Emanuel Ungureanu și președintele organizației județene, Cătălin Sălăgean, se mai specifică în comunicat.

Emil HĂLĂȘTUAN

Sursa foto: USR Cluj

Lasă un răspuns