Pesta porcină africană a închis târgurile de animale vii

De miercuri, 11 iulie, s-a suspendat funcționarae tuturor târgurilor de animale vii din România. Măsura, dispusă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin Nota de Serviciu nr. 7239/26977, din 11.07.2018, are drept cauză ”extinderea pestei porcine africane pe teritoriul României” după cum se precizează într-un comunicat transmis de Serviciul de Administrare al Piețelor și Oboarelor, din cadrul Primăriei Turda.

Specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor vor dispune măsuri specifice referitoare la respectarea legislației din domeniu cu privire la interzicerea și totodată sancționarea funcționării ilegale a aglomerărilor de animale de interes zootehnic, care au ca scop vânzarea animalelor vii. Din punct de vedere sanitar-veterinar se vor efectua controale în teritoriu și se vor sancționa contravențional administratorii acestor târguri/oboare care nu respectă legislația sanitară veterinară in vigoare.

De miercuri, 11 iulie, s-a închis, pe o perioadă nedeterminată și târgul de animale din Turda. ANSVSA a interzis comercializarea de animale vii, indiferent de specia căreia îi aparțin.

Lasă un răspuns