Pe drumul de la Viișoara la Urca mașinile au de ales: Fie învață ”dansul gropilor” fie ajung la fier vechi

Valul de lucrări de modernizare, reabilitare și întreținere a drumurilor județene, anunțat cu mare tam-tam de Consiliul Județean Cluj, încă de la începutul acestui an, nu a ajuns și la tronsonul din DJ 150 ce face legătura între Viișoara și podul de la intrarea în drumul comunal ce duce spre Urca, celălalt sat al comunei din apropierea Câmpiei Turzii.

Pe la sfârșitul lunii octombrie, un șofer a dat cu roata mașinii într-una din gropile de pe drum. A ieșit de acolo cu puntea din față a autoturismului îndoită și, la cât costa reparația, omul a ales să-și abandoneze mașina la fier vechi.

Încă din luna decembrie a anului 2016, Consiliul Județean Cluj anunța deblocarea a patru contracte ”subsecvente acordului-cadru încheiat cu asocierea formată din SC Kiat Group Construct SRL, SC Tehnic Asist SRL şi SC Damar SRL, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a

patru sectoare de drumuri județene, de importanță deosebită pentru județul Cluj” se preciza într-un comunicat al forului deliberativ județean, din 15 decembrie 2016. Printre cele patru tronsoane ”de importanță deosebită” se afla și DJ 150 Câmpia-Turzii -Viișoara – Ceanu Mare -Frata – Mociu.

Dar, pesemne gradul ”importanței deosebite” a acestui drum, ce trece printr-o comună (Viișoara) al cărui primar social-democrat face parte din ”tabăra politică dușmană” președintelui Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, s-a dovedit mai scăzut decât al celorlalte trei drumuri. Aceasta ar putea fi o posibilă explicație a faptului că din toate lucrările de modernizare și de reabilitare promise, DJ 150 s-a ales cu niscaiva lucrări de întreținere, executate în luna noiembrie pe tronsonul Frata-Mociu. ”Din cază că banii alocați acestor lucrări s-au terminat, nu s-a ajuns pe sectorul de drum Câmpia Turzii – Viișoara” a precizat Cristian Bara, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, detașat pe lângă Direcția județeană de Drumuri și Poduri. În comunicatul publicat cu aproape un an în urmă, se preciza că ”finanțarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi reabilitare pe cele patru sectoare de drumuri judeţene (n.r: printre care și DJ Câmpia Turzii – Viișoara-Frata-Mociu) este realizată prin intermediul creditului în valoare de 225 de milioane de lei, contractat de Consiliul Județean Cluj în cursul lunii decembrie 2016”. Oare câți bani din creditul contractat s-au cheltuit pentru lucrările de modernizare și reabilitare a celor patru drumuri, de suma nu a mai ajuns și pentru drumul de la Viișoara la Urca?

Deși gropile din tronsonul de drum Viișoara – podul de la intrarea pe drumul comunal spre Urca, nu se pot umple cu promisiuni, Cristian Bara dă asigurări că anul viitor, de îndată ce condițiile meteo vor permite, se va moderniza și drumul de la Câmpia Turzii la Viișoara și mai departe,spre Frata. ”Se vor executa lucrări de refacere a fundației drumului și se vor așterne două straturi de asfalt. De asemenea, se vor reface acostamentele, marcajele și semnalizările rutiere ale drumului” a  adăugat Cristian Bara.

Așadar, până în primăvara viitoare, șoferilor care au drum prin Viișoara, către Urca, încolo, li s-ar potrivi mai bine urarea ”Gropi ușoare!” decât ”Drum bun!”

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns