Până la ora 15: Mai mulți turdeni au votat la scrutinul pentru alegerile europarlamentare decât la referendumul lui Iohannis

La scrutinul ”2 în 1” la care electoratul român a fost chemat să își desemneze reprezentanții în Parlamentul European, pentru mandatul 2019-2023, alegătorii au avut de optat și între a vota sau a nu vota la referendumul propus de șeful statului, Klaus Iohannis. Până la ora 15, aproape 28,5 la sută dintre cele 46.850 de persoane înscrise pe listele electorale permanente din Turda au votat la alegerile europarlamentare. La referendumul lui Iohannis s-a consemnat o participare la vot sub cea consemnată la europarlamentare. Potrivit statisticilor Biroului Electoral Central (BEC), în primele opt ore din programul celor 38 de secții de votare, 24,42 la sută din electoratul turdean a votat pentru sau împotriva grațierii și amnistierii corupților sau pentru or contra interzicerii Guvernului de a mai emite ordonanțe în domeniul legilor Justiției.

Potrivit informațiior în timp real, oferite de Biroul Electoral Central, la Turda cei mai mulți votanți au provenit dintre alegătorii cu vârste cuprinse între 46 și 64 de ani. Peste 5 mii de persoane din acest segment de vârstă au votat până la ora 15, dintr-un total de circa 13 mii de alegători prezenți la urne. La polul opus, cu cei mai puțini alegători din Turda care și-au exercitat dreptul de vot se află tinerii, din categoria de vârstă 18-24 de ani. Dintre aceștia, doar circa 800 au votat până la ora 15.

În ceea ce privește participarea la scrutin în județul Cluj,  potrivit BEC, până la ora 15 la alegerile europarlamentare au participat aproape 32 la sută din totalul alegătorilor înscriși pe listele electorale, iar pentru referendum au votat aproximativ 29 la sută dintre cei aproape 610 mii de persoane la cât se cifrează totalul electoratului din județ.

Precizare: La ora 15, la Turda, în procente, participarea la vot era de

28,31 la sută pentru alegerile europarlamentare și de 24,42 la sută pentru referendum.

E.H

Lasă un răspuns