onuț Irimuș și Iulian Stamate au debutat la Turda într-un meci câștigat de Potaissa

Potaissa Turda – HCM Făgăraș 30 – 20 (14-8)

În debutul părții secunde a sezonului oficial 2017-2018 al Ligii Zimbrilor la handbal masculin, formația turdeană Potaissa a bifat trei puncte după partida disputată cu HCM Făgăraș, ce a contat pentru etapa a III-a a returului.

Meciul, desfășurat duminică, 28 ianuarie, la Turda, în sala Gheorghe Barițiu și transmis în direct de www.turdanews.net, a coincis cu prima victorie obținută de noii veniți la Potaissa Turda, respectiv portarul Ionuț Irimuș (ex-Dinamo București) și Iulian Stamate (fost la CSM București).

Formația din Făgăraș a reușit să joace de la egal la egal cu Potaissa doar în primele zece minute ale partidei, la sfârșitul cărora scorul era egal, 2 – 2. Oaspeții puteau prelua atunci conducerea pe tabela de marcaj, fără cele patru intervenții salvatoare pentru poarta formației gazdă, reușite de Ionuț Irimuș. Din minutul 10 partida s-a transformat într-o cursă a Potaissei pentru ameliorarea golaverajului. Primii care și-au reglat tirul și au perforat poarta formației oaspete, handbaliștii care evoluează pe partea dreaptă a atacului Potaissei, adică Thalmaier, Adomnicăi și Zacaciurin, au contribuit la distanțarea gazdelor pe tabela de marcaj. Apoi, în ciuda eforturilor portarului Fuică, scorul începea să ia proporții, pentru că la asediul porții formației din Făgăraș se perindau, rând pe rând, tunarii Potaissei: Lazăr, Cîntec, Dragoș Iancu și Lucian Ignat. Deși jucător de apărare, Iulian Stamate a înscris, de asemenea, de trei ori, pentru Potaissa.

La minus în jocul Potaissei se pot trece relaxarea din ultimele zece minute, ce a permis făgărășenilor să reducă diferența pe tabela de marcaj, de la 12, la 10 goluri și cele trei aruncări de la 7 metri, ratate de Zacaciurin, Asoltanei și Pințoiu.

În acest meci, din debutul sezonului oficial de iarnă, Horațiu Gal, antrenorul Potaissei, nu l-a folosit deloc pe pivotul Nenad Savic, căpitanul echipei. Nu a jucat nici Răzvan Pavel, care rămâne în continuare indisponibil, după o accidentare suferită înaintea începerii ediției de campionat 2017 – 2018.

După partida de duminică, Potaissa a acumulat 33 de puncte, iar HCM Făgăraș rămâne cu 10 puncte.

În următoarea partidă din campionat, Potaissa va întâlni pe HC Minaur Baia Mare, într-un meci ce se va disputa în sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare și va fi transmis de postul de televiziune Digi Sport, sâmbătă, 3 februarie, cu începere de la ora 12.15.

Partida dintre Potaissa Turda și HCM Făgăraș a fost arbitrată de Adrian Nacu și Adrian Rucoi (Târgu-Mureș). Observator FRH – Ioan Râpă (Timișoara).

Potaissa: Irimuș (13 intervenții), Varo (2), Fleșer (2) – Zacaciurin (6 goluri), Cîntec (5), Thalmaier (4), Lazăr, Iulian Stamate, L. Ignat, Dragoș Iancu (câte 3), Adomnicăi, Ionuț Rotaru și Asoltanei (câte un gol). La Potaissa a mai jucat și Teodor Pințoiu. Antrenori: Horațiu și Ovidiu Gal

HCM Făgăraș: Fuică (8 intervenții), Ivanov (3) – Acatrinei (5 goluri), Vaidasigan (3), Leordean, Bejenariu, A.Dedu, Bahan (câte 2 goluri), Alisie, E. Filip,Turcu, Tiberiu Constantinescu (câte un gol). A mai jucat Mateoiu. Antrenor: Liviu Andrieș

Aruncări de la 7 metri:

Potaissa: 4/3 ( Zacaciurin – 3; I. Rotaru / Zacaciurin, Asoltanei, Pințoiu)

HCM Făgăraș: 2/0 (Acatrinei – 2).

Eliminări:

Potaissa: 1 (Pințoiu); HCM Făgăraș: 2 (Bahan)

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns