Noua Dreaptă: Manifestațiile autonomiste maghiare – o sfidare pentru români

Partidul Noua Dreaptă consideră că manifestaţiile autonomiste anunţate la Târgu-Mureş pentru sâmbătă, 10 martie 2018, reprezintă o capcană electorală pentru alegătorii români de etnie maghiară şi o sfidare pentru românii aflaţi în Anul Centenarului Marii Uniri.

Capcana

Manifestaţiile autonomiste anunţate la Târgu-Mureş în 10 martie reprezintă o capcană electorală, instrumentată de partidele pretins reprezentante ale comunităţii maghiarilor din România, o ”ciorbă” reîncălzită periodic şi recondimentată, cu scopul de a crea mereu ”noi obiective” pentru care partidele maghiare să se ”lupte” într-un nou ciclu electoral, dar care se învârt mereu în jurul aceloraşi teme: noi plăcuţe bilingve, noi şcoli exclusiv maghiare, introducerea limbii maghiare ca limbă oficială în cât mai multe instituţii publice ale statului român, până la oficializarea sa ca a doua limbă oficială, noi drapele şi simboluri pretins istorice, arborate pe instituţii publice, declară conducerea Partidului Noua Dreaptă, în legătura cu anunțata demonstrație autonomistă de la Târgu-Mureș.
”Dacă acest tip de autonomie etnică s-ar înfăptui, maghiarii s-ar izola lingvistic şi teritorial chiar în mijlocul României. Şi-ar condamna chiar viitorul tinerei generaţii care, lipsită de posibilitatea de a cunoaşte satisfăcător limba română, s-ar confrunta cu o mare dificultate de integrare pe piaţa muncii dacă ar căuta o slujbă mai bună în alte judeţe ale României” dezvăluie Noua Dreaptă fondul capcanei electorale în care formațiunile maghiare își atrag proprii alegători prin fluturarea dezideratului autonomiei Ținutului Secuiesc. Dacă pretenția autonomistă s-ar concretiza, tinerii maghiari din județele Mureș, Harghita și Covasna, potențial integrate în enclava autonomă maghiară, vor avea de ales: fie vor pleca în Ungaria, fie vor emigra în țările din vestul Europei sau în SUA, respectiv în Canada, prognozează conducerea Partidului Noua Dreaptă efectele autonomizării.

Aceeași ”Marika” și sub pălăria falimentului și sub cea a dezvoltării

Într-un comunicat prin care condamnă ideea organizării unei manifestații în sprijinul obținerii autonomiei Ținutului Secuiesc, conducerea formațiunii naționaliste române Noua Dreaptă consideră că nici pretinsa creștere a nivelului de trai în zonă, ca urmare a autonomizării nu stă în picioare: ”Posibilitatea de a creşte nivelul de trai, printr-o mai bună administrare a banilor publici de către actualii politicieni din zonă este, de asemenea, o teză falsă, deoarece nu trebuie uitat faptul că, în ultimii 29 de ani, doar reprezentanţii partidelor maghiare au administrat judeţele Covasna şi Harghita (şi o parte din Mureş), aceştia fiind principalii responsabili pentru situaţia economică a celor două judeţe care în fiecare an au beneficiat de mai mulţi bani de la bugetul central decât au contribuit la acesta (în condiţiile în care UDMR a avut reprezentanți în mai toate guvernele aflate la conducerea executivă a României, din 1990 și până azi).

Budapesta mestecă cu ”instrumentul electoral în ciorba autonomizării” ce fierbe la foc mic în ”bucătăria unită” UDMR – PCM – PPMT

Aceste lucruri se întâmplă acum, când în România nu avem autonomie teritorială pe criterii etnice. Ce s-ar întâmpla dacă această autonomie ar deveni oficializată?” se întreabă, retoric, conducerea Noii Drepte.
Scopul adevărat al acestui proiect autonomist constă în securizarea voturilor electoratului maghiarofon, de către actuala clasă politică de etnie maghiară din România, pentru ca aceasta să poată controla, în continuare, resursele din judeţele Mureș, Harghita și Covasna, pe seama naivităţii oamenilor de rând. Cât despre populaţia românească din acele zone, aceasta ar fi condamnată la exod sau la maghiarizare.

”Nu în ultimul rând, acest tip de proiect autonomist e un instrument electoral folosit şi finanţat de Budapesta pentru manipularea şi acapararea voturilor noilor cetăţeni ai Ungariei din Transilvania, anul acesta fiind alegeri parlamentare în Ungaria” explorează Noua Dreaptă posibillele dedesubturi ale ”Afacerii Autonomia”.

Manifestaţiile autonomiste etnice şi teritoriale – sfidare la adresa românilor

Manifestaţiile autonomiste etnice şi teritoriale reprezintă un semn de dispreţ la adresa poporului român, aflat în Anul Centenarului Marii Uniri din 1918 şi al formării statului naţional, unitar, suveran, independent şi indivizibil. ”Ȋn loc să manifeste respect nu doar față de aniversarea de care românii se bucură anul acesta, dar și pentru statul ai cărui cetățeni sunt, reprezentanții maghiarilor din România aleg să ignore complet faptul că etnicii pe care pretind că îi reprezintă se bucură de cele mai multe drepturi pe care o minoritate le poate găsi în spațiul european!” precizează conducerea fromațiunii politice naționaliste române Noua Dreaptă. În comunicatul transmis presei de acest partid, vineri, 9 martie, se continuă enumerarea avantajelor de care se bucură minoritatea maghiară din România: Pe lângă beneficiile reglementate prin Legea administrației publice locale, respectiv sistemul administrativ descentralizat și autonomia locală, maghiarii din România au un sistem de învățământ în limba maternă ce cuprinde întreg palierul de studii, de la ciclul primar până la cel universitar și post-universitar, bucurându-se în același timp de instituții de cultură și media proprii, de asemenea în limba maghiară. ”Reglementând astfel de facilități pentru cetățenii români de etnie maghiară, statul român a urmărit nu doar să respecte şi chiar să depășească ansamblul criteriilor pe care statele europene le au în ceea ce privește protecția minorităților, dar a venit și cu măsuri proprii în sensul sprijinirii prezervării culturii, limbii și tradițiilor acestora”.

Autonomie, pentru conservarea identității etnice a secuilor maghiarizați

În aceste condiții, conducerea Noii Drepte apreciază ”total falsă” premisa formulată de către iniţiatorii proiectului de autonomie a ţinutului secuiesc, aceea a pericolului asimilării secuilor de către români. ”Care secui? Cei deja maghiarizaţi? Cei care și-au pierdut deja limba și alfabetul?” lansează un alt set de întrebări retorice Noua Dreaptă. Conducerea acestei formațiuni politice consideră jignitor și provocator sloganul sub care UDMR, PCM si PPMT au semnat parteneriatul de susţinere reciprocă a proiectului de autonomie teritorială: “100 de ani în România, 1000 de ani în Transilvania”. ”Le reamintim că noi românii sărbătorim 100 de ani de la Unirea din 1918 și că nu putem pune semnul egalității între vechimea statului român modern și vechimea noastră ca popor. Suntem unul dintre cele mai vechi popoare europene autohtone și nu am venit nici din Asia, nici din Africa și nici din America, fapt atestat și de mulţimea de cetăţi dacice şi romane existente inclusiv pe raza judeţelor Covasna şi Harghita, chiar dacă unii încearcă să le şteargă urmele cu lamele buldozerelor!” oferă replica Noua Dreaptă.

Mărul discordiei dintre maghiari și români face fructe în grădina Budapestei

”Activitățile desfășurate de o mică parte a etnicilor maghiari, sub oblăduirea și coordonarea factorilor

Timbre emise de Ținutul Secuiesc
Fundația pentru Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely), al cărei președinte este Jeno Szasz, a sponsorizat și a lansat, la Budapesta, primul așa-zis timbru secuiesc, un veritabil material de propagandă pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Să mai spună cineva că aceste acțiuni nu sunt coordonate chiar direct de la Budapesta! Păi de ce nu a fost lansat acest așa-zis timbru în Ținutul Secuiesc ci la Budapesta? Pentru că de acolo vin directivele și comenzile pentru destabilizarea situației politice din România! Setul de timbre comemorative cu 25 de piese va fi disponibil in 5000 de exemplare, pentru clienti colectionari din intreaga lume.Potrivit editorului, emiterea acestor timbre poarta un mesaj simbolic; se aduce un omagiu luptei pentru autonomie a secuilor maghiari: „Noi spunem lumii ca secuii maghiari au trait in Bazinul Carpatic pentru mai mult de o mie de ani, fapt ce da dreptul să traiască intr-o regiune autonoma ca oamenii din Tirolul de Sud, Catalonia, precum si Aland-Islands.Timbrele lumii transporta mesaje importante pe care editorii le considera necesare pentru a spune reciproc și pentru lume. Primul timbru Secuiesc a fost publicat pentru a spune lumii despre lupta secuilor pentru autodeterminare.” (http://glasul-moldovei.blogspot.ro – 6 decembrie 2014)
Prin emiterea de timbre, promotorii autonomiei Ținutului Secuiesc au început să își însușească din prerogativele unui stat. Drapel, imn și timbre există! Monedă proprie, pe când?

politici de la Budapesta, aduc prejudicii incalculabile relațiilor dintre majoritatea românească și minoritatea maghiară din România. Sunt un semn de dispreţ, în Anul Centenarului Marii Uniri, an în care sărbătorim unitatea statală a poporului român, ca la aceste manifestaţii atonomiste să fie fluturate simbolurile provinciilor Catalunia, Ţara Bascilor sau Scoţia, alături de politicieni invitaţi din aceste zone, unde se manifestă tendinţe secesioniste față de statele din care fac parte.

Noua Dreaptă dixit: Autonomia? Nem, nem, soha!

Ca simbol suprem al sfidării românilor, Izsak Balasz, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, organizatorul manifestaţiilor de la Târgu-Mureş, declară, nici mai mult nici mai puţin, că doreşte recunoaşterea autonomiei etnice a aşa-zisului “ţinut secuiesc” ca pe vremea Regiunii Mureş Autonome Maghiare – regiune administrativă de tristă amintire pentru români, formată după modelul sovietic impus României de către Stalin în anii ‘50 !!! ”La asemenea dorinţă nu putem decât să-i răspundem domnului Balasz pe limba lui, ca să înţeleagă o dată pentru totdeauna, parafrazând sloganul preferat al revizionismului maghiar: Autonomia? Nem, nem, soha! (Autonomie? Nu, nu, niciodată!)” încheie conduecrea Noii Drepte ”rechizitoriul” formulat împotriva organizatorilor manifestației autonomiste maghiare ce se preconizează a avea loc sâmbătă, 10 martie, la Târgu-Mureș.

Traseul banilor și rosturile autonomizării Ținutului Secuiesc

”Vom urmări cu atenţie desfăşurarea manifestaţiilor de la Târgu-Mureş și vom sesiza autorităţile în cazul comiterii vreunei ilegalităţi. Ne vom interesa şi de sursa finanţării acestor manifestaţii şi vom denunţa folosirea banilor publici, a banilor murdari sau a celor de provenienţă străină, căci e greu de crezut că cei 40 de mii de oameni aşteptaţi (la manifestație) vor veni cu toţii pe cheltuială proprie” avertizează Noua Dreaptă.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns