Noua Dreaptă cere castrarea pedofililor. Stânga susține cererea Dreptei

Cazul polițistului pedofil din București, care a agresat sexual doi minori, a repus pe tapet discuțiile despre introducerea castrării chimice, ca și pedeapsă aplicată violatorilor, mai ales pedofililor.

Partidul Noua Dreaptă se pronunță pentru introducerea pedepsei cu castrarea, aplicată în cazul violatorilor. ”Acești monștri distrug viețile multor femei și copii, reprezentând un pericol pentru societate. Nu se poate descrie în cuvinte trauma cu care rămâne un copil sau o femeie violată, aceasta putând duce la grave probleme emoționale și sociale, care uneori se termină cu sinucidere. Tragedia e trăită nu doar de victime, dar și de rudele și apropiații lor. E o concluzie firească să afirmăm că acești oameni distrug vieți” se argumentează opțiunea pro-castrare într-un comunicat al Noii Drepte despre acest subiect. ” În condițiile în care legile, mult prea blânde, permit unui violator sau unui pedofil să fie eliberat după doar câțiva ani de închisoare, de multe ori aceștia recidivează făcând noi victime. Legislația proastă le-a permis de atât timp să continue să fie o amenințare la siguranța celor care nu se pot apăra, iar încarcerarea nu îi schimbă”.

De aceea Partidul Noua Dreaptă cere castrarea tuturor pedofililor și a violatorilor. ”Odată judecați și

Instrumente folosite pentru operația de castrare, în Evul Mediu – 1

găsiți vinovați, aceștia trebuie  împiedicați să mai săvârșească asemenea fapte, nu doar prin condamnarea la închisoare, dar și prin intervenția medicală. Fiecare dintre noi are familie, o mamă, o soră, o soție, copii, iar siguranța lor e o prioritate pentru orice om normal. Ca naționaliști considerăm că trebuie să ne apărăm Neamul și Familia de toate amenințările ce vin din exterior sau din interior” apreciază conducerea Partidului Noua Dreaptă, care speră că ”odată cu adoptarea unei legi a castrării chimice, cazurile de viol și agresiune sexuală vor scădea semnificativ iar străzile noastre vor deveni mai sigure”.

Instrumente folosite pentru operația de castrare,

în Evul Mediu – 2

Cu toate acestea, naționaliștii români de extremă dreaptă se arată sceptici în ceea ce privește soarta demersurilor întreprinse în favoarea aplicării pedepsei cu castrarea chimică a violatorilor. ”Nu vedem cum se pot lua măsuri eficiente împotriva unor indivizi atât de periculoși, când politicienii sunt preocupați să dea legi care să favorizeze infractorii, să-i elibereze sau să le reducă pedepsele.
Noua Dreaptă consideră că e nevoie de sancțiuni mult mai dure, pentru toți cei care încalcă legea” se menționează în finalul comunicatului citat.

În aceeași direcție, a introducerii pedepsei cu castrarea chimică, marșează și membri ai unor partide aflate în partea cealaltă a eșichierului politic, în comparație cu Noua Dreaptă. Astfel, deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu susține, de asemenea, aplicarea  castrării chimice în cazul pedofililor, pentru a preveni recidivele. ”Acum trei ani, am depus iniţiativa legislativă privind castrarea chimică a pedofililor… Acum, va trebui să reintroduc aceeaşi iniţiativă, însă inconștiența unora poate să distrugă vieţi şi familii” a scris Cătălin Rădulescu, marți, 9 ianuarie, pe pagina sa de facebook. În martie 2014, un grup de 27 de parlamentari PSD, printre care Cătălin Rădulescu şi fostul premier Sorin Grindeanu, au propus, într-o iniţiativă legislativă depusă la Parlament, castrarea chimică a persoanelor care au săvârşit infracţiuni de agresiune sexuală asupra minorilor, scrie mediafax.ro.

În mai 2016, reporteri de la publicația The New York Times au realizat un material cu privire la castrarea chimică, pedeapsă aplicată în unele țări violatorilor și pedofililor. Acest tratament se aplică violatorilor și pedofililor în Argentina, precum și în șapte state americane, respectiv California, Florida, Georgia, Louisiana, Montana, Oregon, Texas și Wisconsin, dar și în Canada. În Europa, pedeapsa castrării chimice a violatorilor există în codurile penale ale unor țări precum Rusia, Polonia, Cehia, Suedia, Danemarca, Marea Britanie și Franța.

De regulă, pedeapsa cu castrarea se aplică în czurile foarte grave de viol sau pedofilie, sau în cazul

Instrumente folosite pentru castrare, în Evul Mediu – 3

recidivei. În Argentina, violatorii su pedofilii pot accepta voluntar castrarea chimică, în schimbul reducerii pedepsei cu închisoarea. În cele șapte state americane unde se aplică castrarea chimică, pedofilii și violatorii au șanse mici de a scăpa de această pedeapsă. Excepții există, dar numai în cazul infractorilor aflați la prima faptă de viol sau de pedofilie. În Rusia, autorilor violurilor li se aplică pedeapsa castrării chimice numai în baza concluziilor unei expertize mdicale. În Polonia, castrarea chimică se aplică numai pedofililor. După ce ies din închisoare, aceștia urmează ”de musai, ca de voie bună” un tratament medicamentos prin care li se reduce apetitul sexual. În fiecare caz, tribunalul va trebui să țină cont de părerile unor psihologi, sexologi și psihiatri. Cehia a stârnit îngrijorarea Comisiei Europene după ce a legiferat castrarea chirurgicală a violatorilor. În Cehia, persoanelor cu un comportament sexual foarte agresiv li se îndepărtează unele părți din testicule. Din anul 2000, de la intrarea în vigoare a legii ce prevede aplicarea pedepsei cu castrarea și până în 2008, în Cehia au fost castraţi chirurgical 94 de infractori. Ca urmare a operațiiilor suferite, aceștia nu au mai putut intreține relații sexuale și nici abuza sexual alte persoane. În aceeași perioadă, alți 300 de infractori au fost castraţi chimic. În Suedia, Danemarca, Marea Britanie și Franţa, castrarea chimică a pedofililor și a violatorilor se aplică numai în cazul infracțiunilor de o gravitate extremă. (surse: legeAZ.net, wikipedia, atlas-geografic.net).

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns