Noi ”trese” pe ”epoleții” cantautorului Adrian Sărmășan

Chiar dacă ”a urcat armata-n pod” când a renunțat la cariera militară, turdeanul Adrian Sărmășan continuă să colecționeze trese, dar nu pe uniforma de aviator ci în calitate de cantautor.

Recent, Adrian Sărmășan a primit ”Discul de aur 2017” din partea studioului clujean Euromusic, patronat de către Florin Puică. Trofeul decernat cantautorului turdean devine cu atât mai prețios cu cât, la aceeași casă de discuri își imprimă albumele nume de prestigiu din muzica românească, precum Andra, Irina Loghin, Fuego sau Raul. Euromusic i-a acordat lui Adrian Sărmășan ”Discul de aur 2017” pentru albumul ”Fata din povești”. Pentru același album, la Gala premiilor muzicale Radio România, desfășurată în luna aprilie, Adrian Sărmășan a primit premiul ”Omul cu chitara” acordat ”artistului folk” al anului 2017. Pentru realizarea albumelor sale, Adrian Sărmășan colaborează cu un alt turdean, Alexandru Malschi, dar și cu studioul Mastervargas, din New York, unde a fost realizat audiomasteringul albumului ”Fata din povești”.  Cu același studio colaborează și alți interpreți și formații muzicale românești, precum Horia Brenciu, Dan Helciug, Viorel Dejeu & Band, A. Naidin și I. Micu, Pasărea Rock, Vița de Vie, Norul Negru și Basorelief.

Albumul ”Fata din povești” realizat de către Adrian Sărmășan în 2017, a fost precedat de o serie de alte cinci. Adrian Sărmășan, care scrie versurile și compune muzica melodiilor pe care le interpretează și-a lansat primul album ”…Oare” în anul 2007. Apoi, au urmat Visez de-nnebunesc (2011), Albastru de rai (2013), Știu că nu sunt perfect (2014), respectiv Lasă…tot (2015). Acum Adrian Sărmășan lucrează la cel de-al șaptelea album, ce va fi lansat în anul 2018. ”Până acum am editat cinci piese din acest album. Acestea au fost difuzate în 2017, de posturi radiofonice precum Radio România și Național FM” a declarat Adrian Sărmășan. Cantautorul turdean a mai adăugat că în ”planul de activități” pentru anul 2018 figurează și câteva concerte pe care le va susține în țară, dar și în străinătate.

La un an după editarea, în 2007, a primului album, intitulat ”…Oare” Adrian Sărmășan a publicat primul său volum de poezii ”Dacă vrei”. În materie de poezie, Adrina Sărmășan a recidivat cinci ani mai târziu, în 2013, când a publicat volumul de versuri „Raiul Lupilor îngeri”.

De-a lungul carierei sale muzicale, Adrian Sărmășan a colaborat cu mulţi artişti cunoscuţi, precum  Zoia Alecu, Narcisa Suciu, Laszlo Kovacs, Jimi Laco, Alexandru Malschi, Lucian Darie, Elena Mîndru, Sorin Zamfir, Marcian Petrescu și Trupa Coco.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns