Nicolae Rațiu: Ion Rațiu s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea gravele abuzuri împotriv românilor, înfăptuite de coliția de guvernare

În mesajul său de sărbători, Nicolae Rațiu, fiul lui Ion Rațiu, fost candidat la Președinția României, la primele alegeri desfășurate după căderea regimului comunist, în 20 mai 1990, a formulat critici virulente la adresa acțiunilor întreprinse de coaliția PSD-ALDE, ce guvernează România după ce a câștigat alegerile parlamentare din 2016.

Corupția legalizată, națiunea pusă în afara legii

”Nu mă îndoiesc că (n.r: Ion Rațiu) s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea gravele abuzuri asupra românilor înfăptuite de coaliția de guvernare de azi” susține Nicolae Rațiu, președinte al Consiliului Director al Centrului Rațiu pentru Democrație din Turda. ”Aroganța liderilor politici de azi de a-și pune salvarea pielii peste domnia legii și (peste) o putere judiciară independentă este uluitoare. Acțiunile lor sunt sfidătoare și deschid calea către o națiune în afara legii. Corupția a fost legalizată și de data aceasta românii înșiși sunt cei care au așezat România în sfera politică cleptocratică, de gangster, a influenței rusești – îmbrățișând modelul lui Putin” apreciază Nicolae Rațiu.

Absenteismul de la vot – rușine națională

Președinte al Rațiu Family Charitable Foundation, fiul lui Ion Rațiu se manifestă față de situația creată în țară de inițiativele legislative inițiate și promovate de majoritatea parlamentară PSD-ALDE potrivit rpincipiilor de viață ale tatălui său: ”De-a lungul vieții sale, Ion Rațiu a luptat și a protestat împotriva regimurilor totalitare – întâi fascismul, apoi comunismul, apoi, în ultimii săi zece ani, cripto – sau, mai bine zis, clepto-comunismul” a arătat Nicolae Rațiu, în mesajul său de sărbători. Nicolae Rațiu apreciază că situația în care se află România azi are drept cauză principală absenteismul la vot cu ocazia alegerilor parlamentare. ”Românii ar trebui să-și amintească, cu rușine, că în decembrie 2016 indiferența față de dreptul atât de greu obținut de a-și alege liderii politici a făcut ca doar 19 la sută (din alegători) să-i aducă pe aceștia și clica lor la putere”.

Soarta l-a îngropat pe Rege, PSD șiALDE au îngropat justiția

Nicolae Rațiu subscrie opiniei analiștilor politici care susțin că nu doar Regele a fost îngropat ci și justiția – Regele fiind întotdeauna un simbol respectat al acesteia. ”În fiecare an de Crăciun, de când țin minte, Ion Rațiu și Regele Mihai vorbeau la telefon, oriunde s-ar fi aflat, discutând ceea ce fiecare vroia să transmită românilor în mesajul de anul nou. În ciuda faptului că amândoi erau foarte răbdători și moderați, nu mă îndoiesc că anul acesta ar fi discutat despre acest popor în criză și despre ce cale e mai bună de urmat” își amintește Nicolae Rațiu.

Referendum

Fiul regretatului Ion Rațiu, deputat țărănist de Turda, consideră că în contextul actual din țară poporul are datoria de a determina o schimbare. În cazul în care legile promovate de PSD-ALDE pentru favorizarea infractorilor și cele pentru încătușarea justiției vor trece de Curtea Constituțională, Nicolae Rațiu susține organizarea unui referendum național ” ca răspuns la protestele antiguvernamentale masive și continue”. Președintele țării, Klaus Johannis, care ar trebui să dispună organizarea referendumului prin decret prezidențial ”poate conta neîndoielnic pe susținerea unei majorități substanțiale” crede Nicolae Rațiu. ”Fără schimbare, 2018 va fi cu siguranță un an dificil – marcat de exodul multora dintre cetățenii români” proorocește Ion Rațiu aapriția unui nou val de emigranți români ce vor pleca să caute dreptatea socială și bunăstarea materială pe alte meleaguri.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns