Mihai Viteazu: Reducerea impozitului pe venit provoacă ”hemoragia” bugetului

Hotărârea coaliției guvernamentale PSD-ALDE de a reduce impozitul pe venit, de la 16 la 10 procente, va provoca hemoragii bugetelor locale în 2018. Primarul comunei clujene Mihai Viteazu, Zeng Ioan, a precizat, cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului comunal, de la sfârșitul lunii noiembrie, că diminuarea impoziului pe venit va influența negativ bugetul local din anul viitor. ”Dacă nu se revine asupra deciziei, vom pierde circa 10 miliarde de lei vechi, adică un milion de RON” a apreciat Zeng. Veniturile progozate pentru bugetul local din 2017 al comunei Mihai Viteazu s-au cifrat la peste 21,5 milioane de lei.

Cu prilejul ultimei rectificări bugetare, aprobată de Consiliul local din Mihai Viteazu la ședința ordinară din luna noiembrie, suma de 294 de mii de lei, din cotele defalcate aferente impozitului pe venit, a primit ”pașaport” pentru intrarea în vistieria locală. Cu același prilej, veniturile bugetului local au crescut și datorită sumelor defalcate din TVA, din care comunei Mihai Viteazu i s-au alocat 134 de mii de lei.

Dacă sumele defalcate din TVA, repartizate comunei Mihai Viteazu în luna noiembrie, au destinație precisă și s-au întrebuințat pentru plata salariilor, sporurilor, indemnizațiilor și contribuțiilor personalului care lucrează în școlile și grădinițele comunei Mihai Viteazu, sume din cota impozitului pe venit s-au alocat pentru lucrări de investiții edilitare, precum extinderea rețelei de canalizare menajeră și pentru stația de pompare a apei (strada Delniței), ambele obiective în localitatea Mihai Viteazu.

E.H

Lasă un răspuns