”Magnificii” la prima înfrângere în Liga Zimbrilor

Potaissa Turda – CSM Focșani 32 – 33 (19 – 18)

Formația turdeană, lideră a clasamentului  Ligii Zimbrilor la handbal masculin, cu 13 puncte acumulate după cinci jocuri, a suferit prima înfrângere din ediței de campionat 2018-2019. Miercuri, 10 octombrie, într-o partidă disputată în fața propriilor suporteri, în sala Gheorgeh Barițiu, legiunea Potaissei a înclinat steagul în fața CSM-ului din Focșani. ”Generalul” Sandu Iacob, antrenorul principal al ehipei focșănene,care a jucat câteva sezoane pentru echipa din Turda, s-a dovedit un strateg inspirat, care a știut să dejoace tactica aplicată de elevii pregătiți de către frații Horațiu și Ovidiu Gal.

Pe parcursul jocului cele două formații au alternat la conducere pe tabela de scor. În prima jumătate a reprizei I la cârma jocului s-au aflat oaspeții. CSM-ul și-a păstrat mai bine de 15 minute un avantaj de unu-două goluri pe tabelă: 4-2, apoi 6-4 și 7-5. Încet, dar sigur, handbaliștii de la Potaissa au preluat conducerea ostilităților, fapt materializat și pe tabela de scor, care la sfârșitul primei reprize indica un avantaj de un gol, 19-18, pentru gazde, după ce Potaissa egalase scorul la 13, în minutul 21.

După reluarea partidei, Potaissa, în superioritate, a beneficiat de primul atac al reprizei secunde și s-a distanțat la două goluri. Dar de la scorul de 23-21 parcă ceva s-a rupt în angrenajul echipei din Turda. Oaspeții nu au așteptat invitații speciale pentru a profita de degringolada gazdelor, a căror apărare, transformată în șvaițer de Miroiu și Mocanu, extremele CSM-ului, i-a transformat pe portarii Potaissei într-o pradă ușoară pentru ”ostașii generalului Sandu Iacob”. Cele două ”aripi”ale CSM-ului au înscris, împreună 14 goluri, adică aproape jumătate din cele 33 de goluri reușite de elevii lui Sandu Iacob în partida de la Turda, cu Potaissa.

De la 24-24 oaspeții au preluat inițaitiva, pe care nu au mai cedat-o, până în finalul partidei. Formația focșăneană s-a distanțat la trei și chiar la patru goluri pe tabela de scor, în vreme ce gazdele nu au reușit decât să se apropie, în două rânduri, la un gol, 27 – 28, respectiv 30-31, diferență consemantă pe tabelă și la finalul partidei.

De la Potaissa au lipsit Savic, Zacaciurin și Thalmaier, accidentați. Acestor absențe li s-a adăugat cea a lui Lazăr, accidentat la începutul jocului și evoluția cu sincope a lui Răzvan Pavel, încă departe de forma ce l-a consacrat pentru echipa națională. Efectele anului petrecut de Răzvan Pavel departe de teren, din cauza unei accidentări, nu s-au șters încă definitiv. Dacă în mijlocul apărării Talas și Dragoș Iancu au suplinit lipsa lui Nenad Savic, pe extreme Lucian Ignat în lipsă de formă și, mai ales, Daniel Pop,tributar lipsei de experiență competițională, nu au reușit să se ridice la nivelul jocului lui Roland Thalmaier sau a lui Roman Zacaciurin. În atac, de asemenea, Potaissa a mizat pe un singur om, Cristian Ghiță, în vreme ce celuilat ”tunar” al Potaissei, Georgică Cîntec, nu i-a ieșit mai nimic în partida cu CSM Focșani.

După victoria de la Turda, formația focșăneană egalează Potaissa în clasament, fiecare echipă având câte 13 puncte după șase partide disputate.

Potaissa: Irimuș (5 intervenții), Fleșer (3), Szopka (2) – Cr. Ghiță (12 goluri), Szoke (5), Ionuț Rotaru (4), Talas (3), Lazăr, Cîntec, Laslo și Răzvan Pavel, câte 2. Au mai jucat Lucian Ignat, Daniel Pop și Dragoș Iancu.

CSM: Țevzadze (11 intervenții), Marocico (5) – Mocanu (8 goluri), Miroiu (6), Țuțu (6), Hagiu (3), Moisă (3), Rață (3), Pătru (2), Hrimiuc (2). Au mai jucat Ragea, Popovici, Sladic.

Aruncări de la 7 metri:

Potaissa – 3/2; CSM – 2/0;

Eliminări: Potaissa-5 / CSM-6 (Laslo – 2, R. Pavel, L. Ignat, Talas / Ragea – 2, Hrimiuc, Țuțu, Pătru, Popovici )

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns