Lucrări de întreținere a drumului, la Moldovenești

Consiliul Județean Cluj anunță începerea lucrărilor de întreținere pe sectorul de drum județean (103 G) de la Moldovenești până la limita cu județul Alba. Lucrările, începute luni, 7 octombrie, se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic pe o lungime de circa 12,5 kilometri din DJ 103 G, se precizează într-un comunicat al Consiliului Județean Cluj, trimis presei luni, 7 octombrie. ”Este vizat sectorul în lungime de 12,4 kilometri cuprins între pozițiile 13+200 și 25+600” se precizează în comunicat.

”Lucrările constau în plombări cu îmbrăcăminte asfaltică cu cilindrare, reprofilarea drumului cu adaos de piatră spartă cu cilindrare, așternerea de strat de balast stabilizat, acestea urmând să se finalizeze cu așternerea de covor asfaltic. De asemenea, vor mai fi executate lucrări la acostamente, curățarea de șanțuri, rigole și podețe, precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare” susține conducerea CJ Cluj.

Deocamdată pe DJ 103 se execută lucrări pregătitoare (reprofilarea drumului) în vederea așternerii stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

”Întreținerea drumului județean DJ 103G Moldovenești – limită cu județul Alba este deosebit de importantă, întrucât acesta realizează o legătură rapidă cu drumul național DN 75 și, mai departe, către municipiul Turda, dar și pentru că asigură un acces direct către județul Alba” se explică în comunicatul CJ Cluj de luni, 7 octombrie, importanța lucrărilor ce se execută pe DJ 103 G.

E.H

Sursa foto: Biroul de presă al Consiliului Județean Cluj

Lasă un răspuns