Liga Zimbrilor, handbal masculin: Potaissa s-a apropiat la un punct de lider: Potaissa Turda – Dunărea Călărași 28 – 19 (15 -11)

După 18 etape consumate din sezonul regulat al ediției 2017 – 2018 din Liga Zimbrilor, cum se numește campionatul național de handbal masculin, formația turdeană Potaissa a revenit pe podium, datorită victoriei obținute marți, 12 februarie, pe teren propriu, în dauna formației Dunărea Călărași.

După victoriile lejere cu HCM Făgăraș, respectiv cu Minaur Baia Mare, de această dată elevii pregătiți de frații Horațiu și Ovidiu Gal au trecut ”la pas” de Dunărea Călărași, ce s-a dovedit, până acum, un adversar incomod pentru Potaissa. Cu Irimuș în mare formă și cu Ghiță pe post de ”tunar” Potaissa a condus partida ”da capo al fine”. Dunărea a reușit să echilibreze jocul pentru scurt timp, în ultima treime a primei reprize, când a revenit de la 7-10 la 10-11. Dar Potaissa ”a băgat cărbuni” și a refăcut rapid diferența de goluri consemantă pe tabela de marcaj.

După reluarea partidei oaspeții au avut nevoie de aproape nouă minute pentru a reuși să înscrie primul gol în poarta apărată de Irimuș. Însă, în același interval de timp gazdele au înscris de șase ori. După ce la time-out-ul soliciat rapid de către Adrian Petrea, tehnicianul Dunării Călărași și-a informat elevii că a început repriza a doua, oaspeții au echilibat jocul și au reușit să câștige, cu 3-2 a doua ”treime” a reprizei secunde. Dar Varo, care i-a luat locul lui Irimuș în poarta gazdelor a demonstrat că nu degeaba a devenit favoritul publicului turdean, iar atacul a continuat să își facă treaba, astfel încât Dunărea Călărași nu a reușit să reducă proporțiile scorului.

După victoria din etapa a 18-a, Potaissa a acumulat 39 de puncte și ocupă locul al doilea al clasamentului, după Steaua București, cu 40 de puncte, dar înaintea Politehnicii Timișoara, situată pe locul al treilea, cu 38 de puncte și a CSM-ului bucureștean, echipă clasată pe locul 4, cu 37 de puncte. Dunărea Călărași, echipă clasată pe locul 8, cu 27 de puncte, păstrează șanse mari de calificare în play-off, mai ales că HC Odorhei, clasată încă între primele opt, cu 32 de puncte, s-a retras din campionat.

Potaissa: Irimuș (19 intervenții), Varo (5), Fleșer – Cr. Ghiță (5 goluri), Thalmaier, Dragoș Iancu, Lucian Ignat și Gică Cîntec, câte 4 goluri, Lazăr (3), I. Rotaru (2), Zacaciurin (1), I. Stamate (1), Nenad Savic, Cr. Adomnicăi, Asoltanei

Dunărea: Șelaru (13 intervenții) – Chikovani (6 goluri), Peric și Lazovic, câte 2, Dospinescu, Timofte, Vârtic, Popia, Dinescu, Nosrati, Tărâță, Starcenko, Grasu, câte un gol, Gurkovsky.

Aruncări de la 7 metri: Potaissa 0/1; Dunărea 2/2

Eliminări: Lucian Ignat-1 și Savic-1 (Potaissa) / Nosrati-1 (Dunărea)

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns