Liberalii turdeni contraatacă: ”Da, suntem campioni la voturi împotriva lipsei de transparență, abuzurilor și ilegalităților administrației locale!”

”Jocul pe contre” iscat, după o conferință de presă, între consilierii social-democrați și cei liberali, din forul deliberativ turdean, continuă.

La câteva ore după comunicatul consilierilor PSD, care-i acuzau pe liberali că au lipsit de la votarea a peste 100 de proiecte de hotărâre dezbătute în plenul Consiliului local, a apărut și replica ”Grupului consilierilor locali PNL Turda”.

Într-un comunicat remis presei în seara de miercuri, 20 decembrie, liberalii au recunoscut că au chiulit de la unele ședințe ale forului deliberativ turdean. ”Da, am absentat de la ședințele anunțate de azi pe mâine și fixate la 9 dimineața, când cetățenii normali, ca noi, merg de regulă la serviciu”.

În ceea ce privește acuzele social-democraților,

Consilierul liberal Ciprian Rigman cugetă la dictonul lui Stalin: ”Nu contează cine și câți votează! Contează cine numără voturile!” Atunci, de ce se mai agită colegii noștri din PSD? parcă s-ar întreba retoric Ciprian Rigman.

potrivit cărora consilierii liberali au votat adesea împotriva unor proiecte de hotărâre necesare pentru dezvoltarea viitoare a Turzii, consilierii incriminați au prins ”piatra” și au retrimis-o vecinilor de peste drum: ”Da am votat împotrivă” recunosc liberalii, care apoi detaliază răspunsul: ”Împotriva proiectelor nefundamentate, netransparente și aflate, pe alocuri, la limita legalității; Împotriva schimbării, pe criterii politice, a Consiliilor de Administrație la Salina Turda și la Domeniul Public Turda; Împotriva  introducerii taxei pentru transportatori; Împotriva creșterii tarifelor la apă și la canalizare, considerată necesară pentru rentabilizarea Companiei de Apă Arieș, (societate) cu un număr record de angajați pe criterii politice; Împotriva  suplimentării bugetului Administrației Patrimoniului Imobiliar (API) SRL, care și-a permis să cheltuiască cu 300 de mii de lei mai mult decât (prevedea) bugetul aprobat de unicul său acționar, Consiliul local”. Consilierii liberali îi asigură pe cetățeni și pe colegii lor social-democrați că vor vota își pe mai departe împotriva proiectelor de hotărâre ce fac parte din categoria celor enunțate.

”Da, acesta este felul în care înțelegem noi să reprezentăm cetățenii care ne-au mandatat să facem parte din Consiliul local. Rolul nostru este să-i mulțumim pe a

Consilierul liberal Marius Riter și-a asumat adesea rolul de ”sulă în coasta” puterii locale de la Turda. Și consilierii liberali promit că ”mai fac”. Oare tot cu Riter ”vârf de lance”?

cești cetățeni și nu să mulțumim puterea, care ne tratează pe toți cu dispreț! Noi gândim, înainte de a ridica mâna!” au afirmat consilierii liberali în încheierea comunicatului redactat ca o replică la comunicatul prin care grupul consilierilor PSD din forul deliberativ turdean îi califica drept mincinoși și de rea credință față de bunele intenții ale majorității, cu privire la dezvoltarea Turzii.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns