La Turda: Partidele au început joaca de-a Moșul bun

S-a dat startul sezonului în care politicienii se joacă de-a Moș Nicolae, pentru a continua apoi, cei pe care îi țin băierile pungii și milostenia de dragul propriei imagini, cu joaca de-a Moș Crăciun. Conducerea filialei locale a Partidului România Unită, prima formațiune politică din Turda ce s-a jucat de-a Moș Nicolae, bineînțeles de față cu presa, a interpretat scena ”milosteniei neinteresate” la propriul sediu, din centrul orașului, unde, luni, 4 decembrie, au fost invitați copiii din grupa mijlocie a grădiniței Căsuța cu pitici, din Microraionul III al cartierului Oprișani. Copiii, însoțiți de educatoarea lor, Rozalia Socaciu, au oferit gazdelor un scurt spectacol artistic.

Apoi, rând pe rând, protagoniștii spectacolului au primit cele 45 de pungi cu dulciuri, dar oferit de ”Moș Nicolae PRU” girat anul acesta de către ex-senatorul Alexandru Cordoș, președintele filialei județene Cluj a PRU, Răzvan Ciortea, liderul organizației turdene a ”Românilor uniți” și de profesoara Dorina Arion, președinta femeilor din PRU Turda. Astfel, cu câteva ciocolate și niscaiva napolitane, bașca alte dulciuri rătăcite prin pungile de plastic, ce au ținut locul ghetuțelor tradiționale, cumpărate cu fonduri strânse după metoda ”mână de la mână” pru-iștii turdeni speră că și-au cumpărat plusul de imagine trebuitor în luptele electorale ce va să vie!

Invitat la eveniment, poetul Emil Mureșan a donat grădiniței ”Căsuța cu pitici” zece exemplare din volumul de poezii pentru copii, pe care l-a lansat în cadrul unei manifestări desfășurate joi, 30 noiembrie, la Sala Mare a Primăriei din Turda.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns