Județul Cluj: Copiii din comunitățile de romi, răsfățați în Postul Crăciunului

Circa 200 de copii din comunitățile de romi care trăiesc în opt localități ale județului Cluj, reprezintă ținta campaniei ”O zi în comunitatea mea”. În cadrul acestei campanii, finanțate de filiala Cluj a Partidei Romilor Pro Europa, din 26 noiembrie până în 12 decembrie, câte 25 de copii care provin din familii cu probleme sociale, dar merg la școală în mod regulat, din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Florești, Cojocna, Cămărașu, Baciu și Suatu, au primit sau vor primi daruri ce constă în în dulciuri și rechizite școlare.

Mihaly Berci, președintele filialei județene Cluj a Partidei Romilor Pro Europa, a declarat că, din 26 noiembrie și până la sfârșitul lunii, campania ”O zi în comunitatea mea” s-a desfășurat în Cămărașu, Cojocna, Baciu și Suatu. ”Pe lângă cadouri, copiii din toate comunitățile romilor pe care le-am vizitat în această săptămână au asistat și la câte un spectacol de teatru de păpuși. În semn de mulțumire, fiecare copil a recitat câte o poezie, apoi au colindat, împreună cu părinții lor” a spus Mihaly Berci.

Potrivit acestuia, campania ”O zi în comunitatea mea” va continua în prima săptămână a lunii decembrie, în comunitățile de romi din Florești, Câmpia Turzii, Turda și Cluj-Napoca.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns