Investiții în imagistică la Spitalul municipal din Turda

Zestrea tehnică a spitalului turdean se va îmbogăți cu un computer-tomograf. Managerul spitalului, dr. Ovidiu Stănilă, susține că pentru instituția medicală pe care o conduce se va cumpăra un computer-tomograf de ultimă generație. În acest scop s-au alocat 1,3 milioane de lei, de la bugetul local al Turzii, a precizat dr. Ovidiu Stănilă, într-un comunicat remis presei în cursul după amiezii zilei de marți, 11 septembrie. Din acești bani se va cumpăra și o linie modernă de laparoscopie, necesară intervențiilor chirurgicale minim invazive, a mai declarat managerul Spitalului municipal din Turda. Prin aceste investiții, spitalul turdean își va spori gradul de compatibilitate cu ”multe spitale din centrele universitare” a afirmat dr. Ovidiu Stănilă.

Cât costă un computer tomograf? Spitalul Județean Cluj a cumpărat o astfel de aparatură pentru investigații imagistice cu 3,47 de milioane de lei, în august 2015. La începutul lunii decembrie a anului 2016, spitalul din Sebeș achiziționa un computer tomograf contra sumei de aproximativ 1,6 milioane de lei. Potrivit informațiilor furnizate prin intermediul unor site-uri de specialitate, azi se pot cumpăra computere – tomograf  cu sume cuprinse între 240 de mii și 420 de mii de euro.

Rețeaua medicală privată din Turda dispune de computere-tomograf. Tarifele pentru o investigație efectuată cu o astfel de aparatură variază, cu aproximație,  între  250 și 850 de lei, în funcție de complexitate și de zona corpului supusă analizei prin metode de imagistică (la clinica Diagnosis Medical).

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns