Într-un an, la Turda se va circula cu autobuze electrice

La sfârșitul anului 2019, pe traseele de transport public în comun din Turda vor circula autobuze electrice. Potrivit acordului – cadru încheiat de Primăria Turda cu firma Anadolu Automobil Rom SRL, semnat luni 26 noiembrie, câștigătorul licitației pentru cele 20 de autobuze electrice va furniza mașini de capacitate medie și normală. Cele câte zece autobuze, cu lungimi de 8-9, respectiv de 11-12 metri, vor fi dotate cu sisteme informatice pentru asigurarea serviciului de e-ticketing, a managementului flotei și a celui destinat informării pasagerilor.

Pe lângă cele 20 de autobuze, firma Anadolu Automobil Rom, din Ciolpani, județul Ilfov, s-a angajat să mai livreze două stații de încărcare rapidă cu branșamentul electric aferent acestora, se precizează într-un comunicat transmis luni, 26 noiembrie, de Biroul de Presă din Primăria Turda.

Potrivit sursei citate ”Flota de autobuze și toate echipamentele se vor încredința, în vederea exploatării acestora, companiei de transport public a Consiliului Local, ce își va începe activitatea la sfârșitul anului 2019”. Grație finanțării din fonduri europene, ce a permis cumpărarea celor 20 de autobuze, se va construi și o autobază, se mai precizează în comunicat.

Furnizorul autobuzelor, respectiv compania Anadolu Automobil Rom SRL, are obligația de a realize, pe costurile sale, instruirea personalului de întreținere și reparații, precum și autorizarea acestuia în vederea efectuării de lucrări pe marca de autobuz contractată. Instruirea personalului pentru diagnosticare, întreținere și reparare sisteme mecanice;  diagnosticare, întreținere și reparare sisteme electrice și electronice; întreținere reparare caroserie, respectiv instruirea conducătorilor auto se va face în cel mult 15 zile după sosirea flotei de autobuze la Turda.

Anadolu Automobil Rom SRL, companie românească înființată în 2006, are ca obiect de activitate furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. Compania, cu capital integral românesc, a furnizat peste 3 mii de vehicule de transport persoane la nivel național.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns