Insolvența întârzie lucrările edilitare din Viișoara

Ca un făcut, multe din firmele care câștigă, la licitație publică, executarea unor lucrări edilitare la Viișoara intră în insolvență înainte de a-și duce la capăt angajamentele asumate. Așa s-a întâmplat cu firma desemnată inițial pentru construirea unui corp nou la clădirea Primăriei din Viișoara, așa s-a întâmplat  cu executantul clădirii cu șapte clase ce va completa zestrea edilitară a școlii gimnaziale din localitatea reședință de comună.

Primarul Ioan Roman a explicat întârzierea lucrărilor de construcție la noul corp de clădire al școlii, prin renunțarea la lucrare a firmei din Târgu-Mureș căreia i s-a atribuit execuția, în urma licitației publice prevăzute de lege. ”Firma a intrat în insolvență, dar deși putea continua lucrările s-a retras în primăvara anului 2018” a precizat Ioan Roman. După o nouă licitație, ce a presupus și întocmirea unui nou caiet de sarcini, ceea ce a însemnat o cheltuială suplimentară de timp, s-a desemnat un nou executant al lucrării. În aceste condiții, primarul Ioan Roman speră că noul corp de clădire al școlii gimnaziale din Viișoara va putea fi dat în folosință în luna spetembrie a anului 2019, odată cu începerea noului an de învățământ preuniversitar.

În 2017 la școala gimnazială din Viișoara s-au modernizat grupurile sanitare, iar în 2018 s-a finalizat izolarea termică exterioară a clădirii.

E.H

Lasă un răspuns