”Îndrăgostiții din Ancona” dau startul stagiunii teatrale la Turda

După ”încălzirea” prilejuită de evoluțiile din cadrul primei ediții a Festivalului internațional de la Turda, la începutul stagiunii teatrale 2017-2018, Teatrul Aureliu Manea propune publicului turdean spectacolul cu piesa ”Îndrăgostiții din Ancona” o super comedie muzicală, a cărei premieră va avea loc joi, 28 septembrie, de la ora 19, în sala teatrului.

În piesa „Îndrăgostiții din Ancona” acţiunea se petrece în orăşelul italian Ancona, într-o veche piaţetă, unde apropierea dintre case şi vulcanicul sânge latin fac imposibilă păstrarea secretelor. Cel mai important om din oraş,  bogătaşul Tomao Nicomaco, un Don Juan văduv, aflat la ultima tinereţe, are o fată, Lucia, bâlbâită şi mioapă pe care doreşte să o mărite cu Giovanni, proprietarul unei cafenele din apropiere. În vecinătatea lor mai locuieşte şi Agnese, patroana unui motel, fosta iubită a lui Don Tomao, o femeie care ştie tot şi spune tot. Aceleaşi “calităţi” le are şi Dorina-menajera, amanta lui Don Tomao. Dar inima tinerei Lucia este subjugată de către Luigi, un cântăreţ ambulant, îndrăgostit, la rândul său, de Lucia. Planul lui Don Tomao de a-şi mărita fata cu Giovani cunoaşte o întorsătură neaşteptată odată cu venirea lui Lucrezio, student audient, fost marinar, suferind din dragoste şi cu gândul  la sinucidere. Victoria, o tânără moldoveancă cu puţine cunoştinţe de limba italiană, cu suflet mare şi viitoare mamă, se alătură grupului colorat din Ancona. Tatăl copilului său este Giovani. Răsturnarea de situaţii se produce odată cu apariția în Ancona a Drucillei, iubita lui Lucrezio, pe care toți o credeau moartă.

Începutul stagiunii 2017-2018 la Teatrul Aureliu Manea din Turda coincide cu un ”redebut” al lui Andrei Mihalache, de la Teatrul de Nord Satu Mare, care regizează, după mulți ani, o piesă pentru scena de unde a pornit pe drumul consacrării. Andrei Mihaalche a lucrat ca și regizor artistic la teatrul de Stat din Turda, între anii 1981 – 1985, după ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” – regie teatru, la clasa prof. univ. Mihai Dimiu. Pentru teatrul turdean, regizorul Andrei Mihalache a pus în scenă spectacole cu piesele Un bărbat şi mai multe femei, Transmitem în direct, respectiv  Un suflet romantic de Tudor Popescu; Cinci romane de amor, de Theodor Mazilu; Steaua fără nume, de Mihail Sebastian; Motanul încălţat, de C. Cubleţean, etc.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns