Început de an școlar la Viișoara

Peste 500 de copii din comuna clujeană au luat startul în noul an de învățământ, 2018 – 2019. Luni, 10 septembrie, la ceremonia deschiderii anului școlar desfășurată la Școala Gimnazială din localitatea Viișoara, reședința comunei cu același nume, au participat primarul Ioan Roman, preoții Niculiță Stoica (ortodox) și Daraczi Attila (reformat), care au răspuns astfel invitației adresate de conducerea școlii, respectiv a directorului, profesoara Camelia Costantea, respectiv a dirctorului-adjunct, profesoara Feher Ileana.

După ceremonia desfășurată la Viișoara, primarul Ioan Roman a plecat în celălalt sat al comunei, la Urca, unde a participat, de asemenea, la deschiderea anului școlar, împreună cu preotul parohiei ortodoxe din localitate, Alexandru Rusan. Apoi, învățătoarele Liana Ciocan și Diana Recea i-au luat în primire pe cei 27 de copii din Urca, elevi în clasele 0-1 și 2-3, în vreme ce educatoarea Maria Stoica îi va îndruma spre cariera școlărească pe cei 17 copii înscriși la grădiniță.

În comuna Viișoara au început anul școlar 520 de copii. Dintre aceștia 114 merg la grădiniță, 270 sunt elevi în clasele ciclului primar, iar 136 învață în clasele V-VIII.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns